Op zoek naar een nieuwe koffiebar om te genieten van een heerlijke cappuccino? Van Brugge tot Utrecht, speciaal voor National Cappuccino Day, lijst Team Bossy hun favoriete koffiebars voor je op. 

WAY

Founder Dorien: Voor mij geen cappuccino maar een latte, alsjeblieft. Ik passeer hiervoor graag bij WAY in Gent. Of de koffie er beter smaakt omdat de founder niemand minder dan Charlene De Buysere is? Ongetwijfeld! (lacht) Deze leading lady heeft in 9000 maar liefst drie vestigingen op haar naam staan. Zo is er de ruime koffie- en ontbijtplek op Dok-Noord. Hier vind je me vaak met mijn laptop en mijn team. Brainstormen met een lekkere koffie gaat net iets beter, toch? In de Volderstraat is er de WAY Shop, het walhalla voor koffie- en boekenliefhebbers! Hier passeer ik meestal voor een takeaway. Enkele straten verder, op de hoek van de Jacobienstraat, vind je het Bakehouse, de nieuwste WAY-vestiging. Op het terras is het heerlijk genieten van de (najaars)zon, een latte én een croissant met crème. Ik zat er laatst met het boek dat ik van Ann (Wauters, n.v.d.r.) kreeg tijdens Bossy TV. Benieuwd naar de titel? Kijk dan morgen zeker naar de eerste aflevering, hier op wearbossy.be
WAY Specialty Coffee Shop, Voldersstraat 58, 9000 Gent
WAY Plantbased Bakehouse, Jakobijnenstraat 7, 9000 Gent
WAY Specialty Coffee Roasters, Dok-Noord 4E/001, 9000 Gent

Gloria en BUNK

Content creator Hanne: Als je op zoek bent naar een goddelijke koffie in de Kempen, dan moet je eens naar Herentals gaan. Koffiebar Gloria huist in een oud pastoriegebouw van het nabijgelegen klooster in – jawel – de Nonnenstraat. In het interieur spot je hints naar de vroegere bestemming. Zo vind je foto’s van hippe zusters terug aan de muren of een mariabeeldje op de oude stoof. Het liefst kom ik hier om met mijn vriendinnen bij te babbelen, met een klassieke cappuccino in de hand. En daar hoort natuurlijk ook hun hemelse speculaas cheesecake bij. (lacht) Maar soms moet je even een nieuwe locatie opzoeken om je creativiteit te laten stromen. Tijdens een co-worksessie in Nederland ontdekte ik BUNK. In het oude kerkgebouw vind je nu een leuke bar, restaurant en hotel terug. Het hoge plafond, de oude elementen van de kerk en kleurrijke kunst aan de muren zorgen voor extra inspiratie. Wil ik nog meer frisse inzichten? Dan neem ik afstand van mijn smartphone dankzij de tips die ik neerschreef in Bossy’s Reflect Issue. Minder tijd spenderen op Instagram betekent ook meer tijd voor iets anders. Wat wil jij doen met die ‘extra’ tijd? 
Gloria, Nonnenstraat 25, 2200 Herentals
BUNK, Catharijnekade 9, 3511 RT Utrecht, Nederland

Le Bal Infernal

Eindredacteur Hanna: Ik val meteen met de deur in huis: ik lust geen koffie – of toch niet in zijn pure vorm. Of ik me hiermee onderscheid van andere schrijvers? Veel kans. Maar in het najaar laat ik me wél verleiden door de aangelengde variant met veel melk en herfstige specerijen. Zo kan ik bijvoorbeeld heel hard genieten van een latte macchiato met speculoos. En wat past er nu beter bij zo’n gezellige kop dampende koffie dan boeken? Daarvoor ben je in Le Bal Infernal op de juiste plaats. Je wordt er omringd door muren vol met boeken en verhalen. Elk boek vertelt bovendien al een verhaal op zich, want je vindt er enkel tweedehands exemplaren. Een boek dat ik zelf net uitgelezen heb, is ‘10 levenslessen van de wandelaar’ van Dorien Draps. Een ode aan het wandelen, met inzichten rond thema’s als veerkracht, acceptatie, mindfulness en het vinden van balans. Perfect om even in te duiken op een regenachtige namiddag.
Le Bal Infernal, Kammerstraat 6, 9000 Gent

Blackbird 

Content coördinator Jennifer: Om heel eerlijk te zijn, ben ik niet vaak in Brugge behalve wanneer ik er één van mijn beste vriendinnen bezoek. Eén van mijn favoriete plekjes in deze historische stad is en blijft Blackbird. Hier kan je helemaal tot rust komen met een cappuccino en lekker gebakje. Zin in ultieme qualitytime met een (business) vriendin? Kies dan voor de heerlijke brunch. Hun ‘scrambled egg’ blijft echt de beste die ik ooit heb gegeten. En geloof mij, ik heb al heel wat plantaardige opties geprobeerd, zonder succes. (lacht) Tegenwoordig neem ik vaak een boek mee voor mocht ik iets te vroeg zijn door het openbaar vervoer. Ideaal om dan niet even te scrollen en nog meer te ontspannen. Na wat fictieboeken kies ik tegenwoordig opnieuw voor psychologische non-fictie. Het boek dat nu in mijn tas zit is ‘Waarom heeft niemand mij dit eerder verteld?’ van klinisch psycholoog Dr. Julie Smith. Deze must-read leert je omgaan met angsten, verdriet en andere alledaagse emoties en situaties. Dit boek tipt trouwens ook een gast tijdens een aflevering van Bossy TV. Benieuwd wie? Hou dan onze sociale media en wearebossy.be in de gaten. 
Black Bird, Jan Van Eyckplein 7, 8000 Brugge

In welke lokale koffiebar geniet jij graag van een cappuccino? Laat het ons weten via Instagram.

Beeld: Ketut Subiyanto via Pexels