Drie foodies die met veel liefde en enthousiasme een persoonlijk food plan voor je samenstellen? Dat is Seriously Food. Naast hun werk voor PR en events agency oSérieux! loodsen Ann, Charlotte en Margaux toeristen én Belgen langs hun favoriete eetadresjes. Wij vroegen hen naar de succesformule.

Waar en wanneer is het idee voor Seriously Food ontstaan?
Ann: “”Wat ga jij vanavond koken?”, “Ik heb gisteren een fantastisch restaurant ontdekt!”, dagelijkse gesprekken tijdens onze lunchpauzes bij oSérieux! Al snel wisten we, hier moeten we meer mee doen. Charlotte is voortdurend op zoek naar nieuwe hotspots in haar eigen hometown Leuven, maar ook in hippe steden zoals Antwerpen en Gent. Margaux haar lijstje met “Brusselse restaurants die ik nog moet bezoeken” blijft groeien. Nieuwe adresjes of foodconcepten uittesten is haar favoriete sport geworden.”
Charlotte: “En Ann heeft in haar drukke PR leventje al samengewerkt met heel wat Belgische chefs en is altijd en overal op zoek naar authentieke food experiences. Het kriebelde steeds meer en begin dit jaar hebben we de knoop doorgehakt. We wilden een unieke dienst brengen voor bezoekers van ons kleine landje.”

En zo zag Seriously Food het levenslicht!
Charlotte: “Klopt! Als wij reizen, volgen we geen roadmaps, maar onze liefde voor food. We zijn altijd en overal op zoek naar de beste adresjes.”
Margaux: “Maar we hebben ook gemerkt dat dit heel veel voorbereiding en tijd vraagt en dat het niet altijd eenvoudig is om toeristenvallen te vermijden.”
Ann: “Daarom kan je vanaf nu beroep doen op Seriously Food. Als Food Tailors werken we een honderd procent persoonlijk Belgisch food plan uit voor onze klanten. Zo kunnen ze de meest fantastische culinaire plekjes ontdekken die dit land te bieden heeft, volledig afgestemd op hun eigen voorkeuren.”

Voor wie is deze unieke dienst bedoeld?
Charlotte: “We richten ons in eerste instantie op buitenlandse toeristen die België bezoeken en houden van unieke ervaringen. Maar uiteraard kunnen ook Belgische foodlovers beroep doen op onze diensten. Zo was onze eerste klant een Belgische en vroeg ze ons om een food plan uit te werken voor een weekendje Brugge met haar mama.”

Stel, ik plan een weekendje Antwerpen en wil jullie hulp inschakelen. Hoe gaat dit in zijn werk?
Margaux: “Je stuurt ons een mailtje via info@seriouslyfood.be met je vraag en dan begint het avontuur. Wij stellen je een intakegesprek voor want we willen écht weten waar iedere klant van houdt, wat hij het liefste eet, wat hij verwacht … Geen enkel plan zal hetzelfde zijn. Na het persoonlijk contact, werken wij dan een eerste plan uit.”

IMG_3103

“Wat wij onze klanten meegeven? Sit back, relax and enjoy!”

Ideaal voor wie geen tijd en zin heeft om zelf op onderzoek uit te gaan!
Ann: “Klopt. Wie ons inschakelt spaart bergen tijd en kan zo genieten van overheerlijke en verrassende culinaire ontdekkingen.”
Charlotte: “Je kan ons een beetje beschouwen als een persoonlijke SIRI, we staan steeds paraat om onze klanten tijdens hun reis te helpen waar nodig.”
Margaux: “Wat wij onze klanten meegeven? Sit back, relax and enjoy!”

Jullie werken alledrie bij PR en events agency oSérieux!. Hoe vinden jullie de tijd voor dit nieuwe project, naast de dagelijkse to do’s?
Margaux: “Dat is een heel goeie vraag. We proberen zoveel mogelijk na onze uren in te plannen, maar gelukkig is de baas – lees Ann (lachen alledrie) – heel soepel. Zo plannen we bijvoorbeeld iedere maandagochtend een status update meeting in en bekijken we dan de to-do’s voor de komende week.”
Ann: “Onze oSérieux! projecten komen nog steeds op de eerste plaats, maar als we het kunnen combineren, dan doen we dat. Zo proberen we meetings en lunches in te plannen in restaurants die we absoluut voor Seriously Food willen testen. Gelukkig zit het timemanagement bij ons goed.”
Charlotte: “Het is net leuk om over te schakelen, Seriously Food is voor ons een heerlijke hap frisse lucht, nieuwe motivatie en werkt ook een beetje als een drijvende kracht.”

Op de website onderscheiden jullie drie types foodies: trendy, classic en high-end. Wat is het verschil tussen de drie?
Margaux: “Je hebt reizigers die alleen de absolute top willen als ze reizen en dus bijvoorbeeld enkel bij sterrenchefs willen eten. Of die een unieke avond willen beleven waar een topchef privé voor hen kookt. Dat zijn voor ons de high-end foodies.”
Charlotte: “Er zijn ook reizigers die altijd en overal op zoek zijn naar de hippe plaatsen. De nieuwe hotspots die je écht moet proberen. Dat zijn de trendy foodies. De classics zijn vaak op zoek naar authentieke en lokale restaurants. Restaurants waar je overheerlijke, klassiekers kan eten om zo de échte (Belgische) food cultuur te leren kennen.”

IMG_2997

“We hopen België op de kaart te zetten als topbestemming op culinair vlak.”

Als welk van deze types zouden jullie jezelf omschrijven?
Ann: “Een combinatie van de drie. (lacht) Ik vind het heerlijk om een unieke ervaring te beleven bij een topchef, zoals onlangs bij Bon Bon in Brussel. Maar ik vind het ook heerlijk om een “escalope du chef bij Giani” te eten. Een Italiaan waar ik al meer dan 30 jaar kom en waar la mama in de keuken staat.”
Charlotte: “”They see me scrolling”, ik ben voortdurend op zoek naar nieuwe en hippe plekjes via Instagram, waar ik ook heen ga. Ik hou ervan om verrast te worden door een nieuwe keuken, een trendy interieur en liefst gepaard met een heerlijke cosmopolitan. Ik zou mezelf omschrijven als de trendy foodie.”
Margaux: “Een moeilijke keuze want ik kan me in alle drie vinden maar ik vind het geweldig om de laatste nieuwe adresjes te ontdekken, daarom ben ik dan toch eerder de trendy foodie. Mijn to do lijst voor België wordt trouwens steeds langer en langer. (lacht)”

Wat is jullie favoriete eetadresje in België?
Charlotte: “Daarvoor ga ik niet te ver, Rossi in Leuven is een fantastisch Italiaans restaurant waar je echt even vergeet dat je in België bent.”
Ann: “Oei, moeilijke vraag. Als ik in Knokke ben, is en blijft Brasserie Bristol mijn absolute favoriet. In Brussel vind ik het geweldig om op een zondagmiddag aan de toog te hangen bij de Noordzee en mosselen à la plancha of “des couteaux” te eten. Al eet ik ook graag thuis als mijn mama zuurkool klaarmaakt met alles erop en eraan! Dat samen met een heerlijk wit wijntje en ik voel me in de hoogste culinaire hemel. (lacht)”
Margaux: “Mag ik maar één adresje zeggen? Dat is bijna onmogelijk! Maar dan kies ik voor Old Boy in Brussel. Een overheerlijke Aziatische bistro, boordevol creativiteit.”

Wat zijn de toekomstplannen met Seriously Food?
Charlotte: “We hopen België op de kaart te zetten als topbestemming op culinair vlak.”
Margaux: “En waarom niet Seriously Food ook naar het buitenland uitbreiden?”
Ann: “Dat we daardoor zelf nog meer op restaurant kunnen gaan, is dan weer heel mooi meegenomen. (lacht)”

Meer weten over Seriously Food? Ontdek het volledige verhaal op de website en via Instagram.

Beelden: Seriously Food