Midden augustus. Het einde van de zomer komt stilaan dichterbij. De kans bestaat dat je er een reisje naar het buitenland op hebt zitten. Of misschien vierde je vakantie in eigen land. Wil je dat zalige vakantiegevoel zo lang mogelijk vasthouden? Dan hebben wij een aantal tips voor jou. 

#1 Vakantie food = vakantie mood

Vakantie betekent lekker eten. Een heerlijk stuk stokbrood met geitenkaas, een lekkere paëlla of een groot bord pasta alle vongole? Ga in je eigen stad op zoek naar de beste versie van je favoriete vakantiegerecht of duik zelf de keuken in en experimenteer. Zomers muziekje erbij en koken maar!

#2 Koester je vakantiekiekjes

Maak jij op vakantie ook 1001 foto’s, om ze vervolgens in een mapje op je laptop te laten verdwijnen? Zonde! Hang je favoriete vakantiekiekjes op in je werkplek en stel die prachtige zonsondergang of dat geweldige uitzicht in als achtergrond op je bureaublad. Zo klap je vanaf nu met een glimlach je laptop open.

Hou de herinneringen vast. Dat kan met foto's, maar ook met een lokaal flesje wijn of een zakje lavendel in je kledingkast.

#3 Koffiebarliefde

Op citytrip de leukste koffiebars afschuimen? Yes, please! Ook in eigen land zijn een leuk interieur en een lekker kopje koffie de ideale remedie tegen de vakantieblues. Werk na je verlof eens wat vaker vanuit een koffiebar: het geeft je creativiteit een boost en je ontmoet er vaak andere ondernemende vrouwen. Zo staan er bij Way in Gent en Charlie’s in Antwerpen straffe ondernemende vrouwen aan het roer.

#4 Zeg eens ja!

Dé ideale remedie tegen de dagelijkse sleur? Spontane ideeën. Bel op een zonnige dag een groep vrienden op voor een spontane apéro of een gezellige picknick. Zo ben je de dagelijkse sleur meteen te snel af en hou je het vakantiegevoel extra lang vast. In Gent ga je heerlijk picknicken in de Gentbrugse Meersen. In Antwerpen is Park Den Brandt the place to be.

Spontaan is het codewoord. Laat ruimte voor plotse ingevingen zoals die onverwachte barbecue of dat extra dagje naar zee.

#5 Korte break, groot effect

Wie af en toe een pauze neemt, is productiever, creatiever en gaat beter gehumeurd door het leven. Doe jezelf én je bedrijf een plezier en knijp er af en toe even tussenuit. Plan naast grote vakanties ook een aantal mini-breaks in, thuis of op locatie. Leg je smartphone opzij en maak er meteen een digital detox van.

#6 Vakantierituelen

We hebben ze allemaal, gewoontes die we enkel op vakantie toepassen en eens terug thuis regelrecht de vuilnisbak in kieperen. Lees jij op vakantie iedere avond een boek? Of neem je tijdens het koken alvast een aperitiefje? Waarom zou je dat ook niet in eigen land doen? Neem één van je favoriete vakantiegewoontes mee naar huis. Instant vakantiegevoel verzekerd!

Maak ook thuis tijd voor de dingen die je op vakantie doet. Zo krijgt je werkweek plots vakantieallures.

#7 Trek naar buiten

Op vakantie leef je vaak de hele tijd buiten. Terug thuis kruip je dagenlang tussen vier muren. Neem eens de fiets naar kantoor, wandel naar je volgende afspraak en eet gezellig buiten op het terras. Ook al is het hier – los van de occasionele hittegolf – niet zo warm en droog als in het zuiden: geniet van het mooie weer nu het nog kan!

Hoe hou jij jouw vakantiegevoel zo lang mogelijk vast? Laat het ons weten via Instagram.

Beeld: Elevate via Unsplash