Fan van podcasts? Dan is vandaag voor jou een hoogdag. Van mommy-proof tot business minded, speciaal voor International Podcast Day zetten we de favoriete podcasts van de Bossy redactie op een rij.

Content creator Shelley

Ik luister graag podcasts, dus een favoriet kiezen is moeilijk. Als ik er toch ééntje moet noemen, is het The Goal Digger Podcast van Jenna Kutcher. Een aanrader voor wie houdt van praktische, hands-on tips voor ondernemers. Zo legt Jenna uit hoe je een goeie blogpost schrijft en deelt ze geregeld handige hacks om je productiviteit te boosten.

Net als ik houdt Jenna van gestructureerd werken en daar wijdt ze dan ook geregeld een podcast aan. Sommige afleveringen zijn lekker kort (20 tot 25 minuten) en kan je dus makkelijk tussendoor luisteren. Door de afwisseling in onderwerpen vindt je bij Jenna’s podcasts altijd wel iets dat aanspreekt.

Founder Dorien

Ooit las ik ergens dat de tijd die je in je auto – en mogelijks in de file – doorbrengt, geen verloren tijd hoeft te zijn. Je kan, weliswaar beperkt, kiezen hoe je deze tijd invult. Daarom ruil ik sinds kort de radio steeds voor een interessante podcast als ik weet dat ik langer dan een uur in de auto ga zitten. Eerst luisterde ik vooral naar Girlboss Radio, de podcast van Sophia Amoruso. Wie Sophia ook voor haar microfoon zet, ik haal altijd interessante tips uit de gesprekken. De aflevering ‘Is niche the future of everything’ staat momenteel aangevinkt om nog te luisteren.

Op aanraden van mijn schoonzus ben ik beginnen luisteren naar Radio Mama, de podcast van Kristien Wollants. Ik weet niet of het aan mijn hormonen ligt, maar ik ben echt fan! De topics zijn uiteenlopend en interessant voor zowel aanstaande mama’s als mama’s van jonge kinderen. Het moet niet altijd over ondernemen gaan, toch?

Content creator Kiki

Dat ik fervent podcast-luisteraar ben, kon je hier al lezen. Één favoriet kiezen is dus moeilijk. Voor wie een schop onder zijn kont kan gebruiken, is The Rise podcast van Rachel Hollis een echte must. Of je nu wil afvallen, een bedrijf starten of je baas om salarisverhoging vragen, deze podcast geeft je de energie en motivatie om er helemaal tegenaan te gaan.

Met een plan zonder aanpak ben je niets dus geeft Rachel, in tegenstelling tot veel van haar guru-collega’s, ook tips over hoe je jouw plan ook praktisch uitvoert. Rachel motiveert en inspireert als geen ander en geloof me, she will rock your world! Mijn favoriete aflevering: de bonus episode ‘Fighting for what you want’.

Content creator Isabeau

Ik ben nog nieuw in podcast-land, maar één podcast wist onmiddellijk mijn hart te veroveren: Women Who Travel. Deze podcast voor een door vrouwelijke globetrotters door het team van één van mijn favoriete reismagazines, Condé Nast Traveller, was meteen een schot in de roos.

Hosts Lale Arikoglu en Meredith Carey interviewen grote namen uit de reisindustrie en delen alles, van boeken- en inpaktips tot de geheimen van verloren bagage en solo safari’s. Niet business gerelateerd, maar wel enorm ontspannend en zelfs een tikkeltje leerrijk. Wees gewaarschuwd: één aflevering en je kan niet meer wachten om dat volgende reisje te boeken!

Content creator Sofie

Ik ben een echte podcast-addict. Één van mijn favorieten is The Cut on Tuesdays. The Cut ontstond als een modeblog op de redactie van New York Magazine, maar ontwikkelde zich al snel in een spraakmakende website over alles ‘vrouw’. Sinds vorig jaar maakt deze subredactie ook een eigen podcast.

De thema’s van The Cut on Tuesdays zijn steeds leerrijk, inspirerend en bloedeerlijk. Van verhalen over abortus in de aflevering ‘How to do an abortion’ tot gesprekken met succesvolle vrouwen in de ‘How she gets it done’ afleveringen. Deze podcast is een must voor wie houdt van all things female!

Naar welke podcast luister jij het liefst? Laat het ons weten via Instagram.

Beeld: Chichi Onyekanne via Unsplash