Benieuwd naar het verhaal achter jouw dagcrème? Bijleren over huidverzorging of make-up? Manon Aerens en Romy Van Haecke lanceerden onlangs de eerste Belgische podcast ‘Beyond the cream’. “Er valt nog veel te ontdekken en wij nemen je mee op avontuur.”

Hoe zijn jullie op het idee gekomen een beauty podcast te brengen?

We zijn allebei gepassioneerd door beauty, media en straffe contentcreatie. Romy is copywriter en de vrouw achter de beautyblog Rusty Revolvers en ik ben pr-manager in de cosmeticasector. We ontmoetten elkaar vorig jaar in september op een event van beautymerk Caudalie, waar we het hadden over de beauty- en mediasector. We waren het snel eens dat er iets mist op vlak van beauty podcasts in België. Niet veel later besloten we om gewoon zelf een podcast te starten.

Sinds 1 september is er twee keer per maand een nieuwe aflevering met een interessante gast.

Klopt, we ontvangen telkens een interessant profiel uit de beautysector. Door de verscheidenheid aan gasten geven we de verschillende stemmen binnen de sector een platform. Zo interviewden we reeds Dr. Barbara Geussens, founder van Nomige en Sarah Coppens, pr-manager L’Oréal Luxe. De gastenlijst laat zien dat we verder gaan dan vrouwen onder elkaar die babbelen over make-up en maskertjes.

Voelden jullie ook in jullie omgeving een nood aan dit soort podcast?

Toch wel, in België was er nog geen beauty podcast. Een ‘nood’ klinkt natuurlijk heel zwaar, maar we zijn er wel van overtuigd dat we een toegevoegde waarde bieden. Ons doel? De Vlaamse beauty-industrie een luidere stem geven, naast mode en design. Daarnaast willen we vooral inspireren. In eerste instantie op vlak van beauty, maar ook met verhalen over persoonlijke groei, creativiteit en ondernemen.

10_Beyond_The_Cream_Portretten_Export_S40

“We spelen wel met het idee om in de toekomst eens een internationaal seizoen op te nemen, maar voorlopig focussen we op eigen land. Verhalen genoeg!”

We horen jullie in het Nederlands, vanwaar de keuze?

Enerzijds kozen we voor Nederlands omdat het natuurlijk onze moedertaal is. We voelen ons er comfortabeler bij. Anderzijds past die keuze ook binnen ons doel: de Vlaamse beautysector op de kaart zetten. We spelen wel met het idee om in de toekomst eens een internationaal seizoen op te nemen, want in het buitenland vinden we natuurlijk ook veel inspiratie. Maar voorlopig focussen we op eigen land. Verhalen genoeg! (lacht)

Hebben jullie nog tips voor wie met een podcast wil starten?

We zijn zelf natuurlijk nog podcastgroentjes. (lacht) Ik zou zeggen: als je gepassioneerd bent door een onderwerp, ga er dan gewoon voor! Passion is contagious en je inspireert er anderen mee!

En naar welke podcast luisteren jullie zelf, als ‘Beyond the cream’ niet opstaat?

We zijn beiden fan van ‘The Goop‘, ‘Unlocking Us‘ van Brené Brown en ‘Breaking Beauty‘. De podcasts waar Manon graag naar luistert zijn ‘To be Magnetic‘ van Lacy Philips en ‘What’s the juice‘ van Organic Olivia. Romy zet nog ‘The Estée Lalonde Show‘, ‘Ctrl+Alt+Delete‘ met Emma Gannon en ‘How I built this‘ op haar lijst.

 

‘Beyond The Cream’ brengt twee keer per maand een nieuwe aflevering uit die je kan beluisteren via Spotify of Apple Podcast. Volg Manon en Romy hier.

 

Beelden: Wouter Maeckelberghe