Heb jij aan het einde van de zomer ook die ik-wil-aan-de-slagkriebel? Neem dan de tijd om inspiratie op te doen en nieuwe dingen te leren. Met een podcast vang je twee vliegen in één klap. Zo kan je een boswandeling maken of zweten in de fitness en tegelijk aan jezelf en je business werken. Content creator Kiki deelt haar zes favorieten.

1/ The Rise podcast door Rachel Hollis

Deze podcast geeft energie, motivatie en een schop onder je kont als je het nodig hebt. Of je nu wil afvallen, een bedrijf starten of je baas om salarisverhoging vragen: there are no more excuses. Rachel motiveert, inspireert en richt zich, in tegenstelling tot veel van haar guru-collega’s, ook op het ‘hoe dan?’. Zo pakte ze haar eigen ongezonde levensstijl aan door dertig dagen lang haar favoriete frisdrank te laten. Sindsdien past ze dit toe bij alles. Als je in dertig dagen één gewoonte kan veranderen, kan je alles aan. Klinkt simpel? Vooral het volhouden blijkt lastig. *Insert Rachel voor de nodige motivatie*. She will rock your world!

Favoriete aflevering: Bonus episode: Fighting for what you want.

2/ Online Marketing Made Easy door Amy Porterfield

Oké, je vakgebied moet wel iets met online ondernemen of marketing te maken hebben of dit is een ver-van-je-bedshow. En als er een aflevering is die niet over jouw specifieke interesse gaat, kan je die makkelijk overslaan. Maar wow! Van AVG tot list building en van het ontwikkelen van online cursussen tot finance. Amy maakt elk onderwerp toegankelijk en gezellig. Wie daarin slaagt, verdient bonuspunten, toch?

Favoriete aflevering: 255. What’s keeping you safe is what’s keeping you stuck.

3/ Be Wealthy & Smart door Linda P. Jones

Ik geef toe, deze podcast kies je niet vanwege de buitenkant of toon. Host Linda klinkt zelfs een beetje saai (sorry Linda!). En toch. Toen Marjan Heemskerk van @thehappyfinancial deze zeer Amerikaanse podcast tipte, moest ik hem uitproberen. Sommige thema’s zijn te Amerikaans, maar afleveringen als ‘What if you’re depressed about getting a late start saving for retirement?’ en ‘Why more women are lacking financial confidence’ zijn zeker het luisteren waard. Extra pluspunt: de afleveringen duren amper twaalf minuten en geven je zin om je geldzaken in orde te brengen. Hebben we dat niet allemaal een beetje nodig?

4/ Women at work door Harvard Business Review

Een must voor ondernemende vrouwen! De podcast vertrekt vanuit de feiten en vult die vervolgens aan met interviews met experts en ervaringen van vrouwen op de werkvloer. Het begint bij de vraag: wat is er voor vrouwen veranderd in onze cultuur? Waarom zijn vrouwen en mannen zo verschillend? De podcast houdt overigens niet op bij gelijkheid op de werkvloer, maar durft ook relaties thuis en de verhouding in het huishouden te benoemen. Inmiddels is seizoen drie al gestart en is het onmogelijk om een favoriete aflevering te noemen. In elke aflevering leer je iets nieuws!

5/ Letters From A Hopeful Creative door Sara Tasker & Jen Carrington

Een leuke podcast met concrete vraagstukken over tarief bepalen, opdrachten binnenhalen en authentiek zijn op Instagram. Elke freelancer kan hier iets van leren, zeker wie werkt in de creatieve industrie. Een nadeel: één van de twee hosts is minder goed te verstaan, wat binge-luisteren wat vermoeiend maakt. Elke aflevering vertrekt vanuit een vraag van een luisteraar en de discussie die daarop volgt, is voor iedereen interessant.

6/ Revisionist History

Wie ‘The Tipping Point’ gelezen heeft, weet wie Malcolm Gladwell is. In zijn podcast (jup, dit keer geen vrouw!) is hij fantastisch associatief en zorgt hij ervoor dat het ene verhaal feilloos in het andere overloopt. Het doel: de geschiedenis herzien. Klopt het wel wat we ervaren, horen, lezen en zien? En ging het in realiteit niet net dat tikkeltje anders? Luister bijvoorbeeld naar de allereerste aflevering, ‘The Lady Vanishes’, over een schilderij van een onbekende schilder. Het maakt je kritischer over je eigen waarnemingen en ervaringen. En het is nog leuk ook!

Extra

Deze podcasts zijn eerder ontspannend dan leerrijk, maar verdienen toch een eervolle vermelding:

  • BOB: Drie journalisten gaan op bezoek bij een dementerende vrouw. Kloppen haar herinneringen? Waar komt de naam Bob, een jeugdvriendje, ineens vandaan? Spannend en ontroerend. Een Netflixserie in de vorm van een podcast. Leuk: de BOB podcast won een Dutch Podcast Award.
  • Ik Ken Iemand Die: Een aanrader voor alle mama’s. In ‘Ik Ken Iemand Die’ praten drie jonge ouders aan de keukentafel over opvoeden, kinderen en ouderschap. Ook deze podcast won een Dutch Podcast Award.

Wat is jouw favoriete podcast? Laat het ons weten via Instagram en volg content creator Kiki voor meer inspiratie over business en persoonlijke ontwikkeling.

Beeld: LUM3N via Unsplash