Trouwe luisteraar of podcast newbie, in beide gevallen kan je wel wat luistertips gebruiken. Benieuwd wat er de laatste maanden door de koptelefoons van de Bossy redactie klinkt? We zetten hun favorieten op een rij. 

Content creator Shelley

Podcasts, heerlijk voor tijdens het schoonmaken of autorijden! Ik luister er een aantal, maar heb zeker mijn favorieten. Eentje waaruit ik veel interessante inzichten heb gehaald, is de New Female Leaders podcast van Caroline Glasbergen. In de podcast praat ze met vrouwelijke leiders over de uitdagingen in hun carrière, hoe ze ervoor zorgen dat ze authentiek leiden en – in sommige gevallen – hoe ze zich staande houden in een veelal mannelijke wereld. Heel interessant en ik leerde op die manier een hoop kick-ass vrouwen kennen! Een van mijn favoriete afleveringen is die met Emilie Sobels (#37), maar ook die met Sharon van Herel (#10) is ontzettend leerrijk. 

Coach Veronica

Ik beluister weinig tot geen ‘klassieke’ podcasts, maar vind het systeem wel handig om iets te downloaden dat ik op mijn smartphone kan beluisteren in bed, nadat ik het toestel al in vliegtuigmodus zette. Zo’n aflevering is dan het ideale sluitstuk van mijn avondritueel. In mijn downloadlijst staan bijvoorbeeld veel meditaties van Tara Brach. Maar mijn absolute favoriet op dit moment is ‘Listen To Sleep’. Hierin fluistert Erik Ireland met zachte, raspende stem verhalen in je oor, over draken of Noorse goden. In slaap vallen tijdens het verhaal is niets om je schuldig over te voelen. Meer nog: het is de bedoeling. Het heeft me zeker vijf luisterbeurten geduurd vooraleer ik het einde kende van ‘The Jellyfish And The Monkey’ kende. Heerlijk. 

Content creator Isabeau

Mijn laatste nieuwe ontdekking in podcastland? De ‘Deliciously Ella’ podcast. Ella Mills, founder van het Britse foodie brand Deliciously Ella snijdt in haar podcast een reeks gezondheidsgerelateerde onderwerpen aan. Ze nodigt toonaangevende experts uit en voert open en eerlijke gesprekken over allerlei topics in het werkveld van fysieke en mentale gezondheid. De podcasts duren gemiddeld 45 minuten en zitten bomvol tips om concrete stappen te zetten richting een gezondere levensstijl. Heel hands-on is de aflevering waarin Ella en schrijfster Erin Zammett Ruddy ‘10 ways to de-stress your life’ uit de doeken doen. En in ‘The flaws of perfectionism’ spreekt Ella met Thomas Curran, professor aan de London School of Economics, over perfectionisme en de impact ervan op onze mentale gezondheid. 

Founder Dorien

Naar een podcast luisteren is voor mij de ideale manier om goesting te krijgen om weer in gang te schieten. Ik luister vaak met een notitieboekje binnen handbereik. Dat doe ik niet om op te schrijven wat er gezegd wordt, maar wel om al die nieuwe ideeën neer te pennen die plots naar boven komen. Wanneer ik een lange rit voor de boeg heb, dan zal ik zorgvuldig een podcastaflevering uitkiezen die overeenkomt met de lengte van de rit. Afwisselend luister ik naar ‘De Kobe Show‘, ‘Wat Zij Wil‘, ‘By Nouchka‘, ‘FastforwardAmy‘ en ‘50 Koffies‘. In die laatste podcast was ik onlangs nog te gast, zoals je op de foto kan zien. Ik ben het meest op mijn gemak als ik zelf de vragen kan stellen, maar Nadia en Yana deden dat super goed. Binnenkort ben ik te gast bij de vrouwen van ‘Werk & Leven‘ benieuwd!

Naar welke podcast luister jij het liefst? Laat het ons weten via Instagram.

 

Beeld: 50 Koffies