De zomer is een periode waar rust en plezier centraal staan. Net daarom vragen we bij Bossy een zomer lang naar de summer essentials van enkele inspirerende personen. Vandaag is content creator Delphine aan de beurt. Van boekenwinkels, puzzels tot keramiek: je ontdekt het allemaal in deze luchtige zomerreeks.

1. Boeken tot aan het plafond

Zin in een sterke roman, wat filosofie of een tof kookboek? Dan ga ik richting Gent, naar boekenwinkel Paard Van Troje. Bijzonder is dat de wanden tot aan het plafond geladen zijn met leesvoer. Geen idee wat te kiezen? Ze geven je graag leestips. Oprechte glimlach inbegrepen.

2. Inspiratie over design, kunst of architectuur

Voor mijn creatief werk vind ik inspiratie bij Copyright Bookshop. Boeken over design, kunst of architectuur? Ze hebben het allemaal in huis. Hun winkel in Gent is de moeite, maar ook de winkel in Antwerpen is fantastisch en heeft met twee verdiepingen waar je een nòg groter assortiment kan ontdekken.

3. Puzzels met dat tikkeltje meer

Op een zomeravond hou ik van een puzzel of gezelschapsspel met het gezin. De klassiekers zoals UNO, Pictionary of Monopoly garanderen urenlang plezier. En een klein beetje valsspelen. Niet door mij, wel door mijn kinderen. (lacht) Voor wie een puzzel al wat iets meer mag zijn, moet zeker eens een kijkje nemen bij de puzzels van SAYPAPER.

4. Kleurrijk keramiek

Nu het weer kan, geniet ik er nog meer van om vrienden uitnodigen. Ik neem bewust de tijd om uitgebreid te koken en een playlist uit te zoeken. De tafel decoreer ik met een hoop kaarsen, over the top bloemen en takken uit de tuin. Voor wat kleuraccenten kies ik voor het porselein van VAL POTTERY.

5. Ontspannen in een warm bad

Bij een Belgische zomer horen helaas niet zo’n zwoele avonden. Dan geniet ik nog meer van een ontspannend, warm bad. Wanneer de kinderen in bed liggen, neem ik er een goed boek bij of een koptelefoon voor muziek. Een geurkaars, maskertje en de bijhorende badproducten die ik vind op de webshop van Anne van Bio’ty Lab maken die rustige ervaring helemaal compleet.

 

Meer Delphine? Volg haar via Instagram.

Beeld: Meneer Kodak