De zomer is een periode waar rust en plezier centraal staan. Net daarom vragen we bij Bossy een zomer lang naar de summer essentials van enkele inspirerende personen. Vandaag is content creator Katrien aan de beurt. Van roadtrips, podcasts tot terrasjes: je ontdekt het allemaal in deze luchtige zomerreeks.

1. Een zomer lang tafelen met vrienden

Er hangt een heel eigen ongedwongen sfeer rond buiten eten met vrienden. Ik hou vooral van de eenvoud op die momenten: geen complex gedoe, maar simpel en lekker eten zoals een goed glas wijn met een kraakvers stuk brood gedipt in de olijfolie van Thomas e gli altri. Ook overdreven gezellige lunchdates en apero’s op een terrasje horen bij de zomer. Zo spreek ik graag af bij HART in Antwerpen en BARR in ons dorp Zomergem. Zulke momenten zijn extra geslaagd als je de tijd uit het oog verliest omdat je zo relaxed bent.

2. Podcasts

Liever een uurtje te voet dan snel met de fiets. Ik wandel graag en vooral tijdens de zomer. ‘s Morgens naar de bakker of ‘s avonds na het werk om de dag af te sluiten. Eén van mijn favoriete podcasts om naar te luisteren tijdens een wandeling is The Most van Dominique Nzeyimana. Je leert haar gasten beter kennen en voelt je erna helemaal opgeladen met inspiratie. Ook Touché en Interne Keuken herbeluister ik graag tijdens een wandeling en de podcast Marc-Marie & Aaf Vinden Iets doet me altijd hardop lachen. Zo druk dat die twee zijn! En supergrappig! Maar ik wandel ook graag in stilte langs de koeienweides en het water bij mij in de buurt. Dat is wel het voordeel van wonen op het platteland: je moet je deur maar uitstappen en je bevindt je te midden van de velden.

3. Naar ergens onderweg

Misschien wel het leukste aan vakantie is het onderweg zijn. We zijn dan ook echte roadtrippers. Wanneer ik op voorhand de route en stopplaatsen uitstippel, waan ik me al op vakantie. Dit jaar reizen we deels via de Nationale 7 naar Zuid-Frankrijk om vervolgens de grens over te steken naar Noord-Italië. Voor ons is een goede autovakantie een combinatie van urenlang rijden in niemandsland, opladen in een bruisende stad en tot rust komen op verborgen plekken zoals Intermezzo. Bij elke roadtrip hoort ook een eigen soundtrack. We weten nooit op voorhand welke dat zal worden. Zo doet het album Currents van Tame Impala ons voor altijd terugdenken aan onze reis door Andalusië.

4. De nostalgische geur van zonnecrème en aftersun

Ik voel me instant gelukkig wanneer ik zonnecrème aanbreng en heb dan ook elke zomer een kleine collectie aan staaltjes en fullsize versies. Van de klassieker tot SPF’s die zonnig zomers of net heel fris geuren. Onlangs heb ik de SPF van Likami mogen proberen en ja … nu staat die op de verlanglijst voor de komende roadtrip. Er staat er zelfs een flesje zonnecrème aan onze achterdeur als reminder voor als we in de tuin gaan luieren of werken. En na een lange zomerdag hoort natuurlijk aftersun. Waar je ook bent: je waant je meteen op vakantie met deze zomerse geur.

5. Wandelen op wolkjes

Als ik mijn fushia Avi sandaaltjes van Christian Wijnants bovenhaal, weet ik: de zomer is nu echt begonnen. Ik lijk ermee op wolkjes te lopen en als ik ze ooit nog eens tegenkom, koop ik ze gegarandeerd opnieuw. Omdat de zoektocht naar passende sandalen mij steeds stress bezorgt – hello smalle voeten – geniet ik er eens te meer van als ik the perfect pair heb gevonden. Wanneer het weer tijdens de zomer omslaat en ik dichte schoenen aan moet, voelt dat toch altijd een beetje als een domper op de zomervreugde.

 

Meer Katrien? Volg haar via Instagram.

Beeld: Alexander Popelier