De zomer is een periode waar rust en plezier centraal staan. Net daarom vragen we bij Bossy een zomer lang naar de summer essentials van enkele inspirerende personen. Vandaag is content creator Jennifer aan de beurt. Van podcasts, lokale gezelligheid tot yoga: je ontdekt het allemaal in deze luchtige zomerreeks.

1. Podcasts

Wat een geluk dat er meer en meer podcasts het licht zien want ik ben een oprechte fan. Een week zonder podcasts is bij mij eerder een uitzondering. Tijdens de zomermaanden beluister ik zelfs nog meer afleveringen want er is niets heerlijker dan in het zonnetje inspirerende verhalen te ontdekken. Mijn favorieten? Yoga Lab Podcast en The Mindset Dietitian Podcast. Die podcasts leunen het dichtste aan met hoe ik in het leven sta en zowel Lauren als Alessia nodigen super interessante gasten uit.

2. Boeken over mindset

Net zoals tijdens mijn zoektocht naar podcasts vind ik ook bij boeken vooral mijn ding bij het thema mindset. Mocht je mij een aantal jaar geleden hebben gezegd dat ik een boek over ademhalingstechnieken tof zou vinden dan had ik je met mijn allesbehalve pokerface goed aangekeken. Toch is het écht gebeurd. ‘Rust vinden in een wereld die alleen maar doordraait‘ van Magnus Fridh is heel erg toegankelijk en bevat korte hoofdstukken. Ideaal als je de chaos van het alledaagse wil loslaten en klaar bent voor meer rust in je leven. Verder vond ik ook het boek ‘Alles goed, voor de rest minder’ van Emma Gelaude ontzettend vlot geschreven en leerrijk, ideaal voor op vakantie. In het boek vertelt ze niet alleen haar verhaal op een krachtige, eerlijke manier maar deelt ook vragen die je aan jezelf kan stellen om zo je authentieke zelf te ontdekken. Momenteel lees ik het boek ‘Kijken door de ogen van een ander’ van Erin Niimi Longhurst. Daarin krijgt de Japanse levenshouding omoiyari een centrale plek. Omoiyari bevat heel wat aspecten en vormt het perfecte tegengif voor de snelle, individualistische wereld van vandaag, waarbij zorg en medeleven de nadruk krijgen.

3. Slow mornings

De dag rustig beginnen en eindigen is voor mij essentieel om de kans op een gekke monkey mind te vermijden. Vroeger begon ik zo snel mogelijk aan mijn (werk)dag wat snel een gevoel van stress creëerde. Nu begin ik de dag vaak met een kwartiertje yoga, het liefste doe ik dat met Yoga with Kassandra via Youtube. Mijn yogasessie eindig ik met de app Insight Timer. Soms ga ik voor een begeleidende meditaties van een paar minuten, op andere dagen kies ik voor stille meditaties met enkel alleen het geluid van een gong. Tijdens de zomer doe ik deze routine heel graag in mijn tuin. De frisse lucht, eerste zonnestralen en fluitende vogeltjes geven me meteen een goed gevoel. Nu de yogascholen opnieuw open zijn, staan yogalessen in deze zomer ook zeker hoog op mijn lijstje. Yoga is nog altijd net iets leuker zonder de hulp van apps.

4. Lokale gezelligheid

Dankzij de vele lockdowns waardeer ik thuis nog veel meer en voel ik minder de drang om continu weg te zijn. Thuis, dat is voor mij Gent. Het liefste verken ik mijn stad in restaurants, koffiebars of andere plekjes waar ze eten hebben (hello ijskraampjes!). Voor een snelle hap vind je me vaak in Barouche of Holy Guacamole. Plekken zoals Yalla Yalla en Epiphany’s Kitchen bezoek ik graag voor een gezellige date night.

5. Creatief in de zetel

Ik ben niet alleen creatief met woorden hier bij Bossy maar ook in andere domeinen kan ik mijn creativiteit kwijt. Tijdens de zomermaanden maak ik graag aperitiefhapjes of desserts voor wanneer er vrienden op bezoek komen. Ook schilderen en werken met klei maken me rustig. Wanneer ik geen zin heb om op te ruimen na werken met verf of klei dan zit ik te tekenen op mijn iPad met het programma Procreate. Het is zo leuk om een creatief idee helemaal uit te werken terwijl je rustig in de zetel zit.

Meer Jennifer? Volg haar via Instagram.