De zomer is een periode waar rust en plezier centraal staan. Net daarom vragen we bij Bossy een zomer lang naar de summer essentials van enkele inspirerende personen. Vandaag is founder Dorien aan de beurt. Van podcasts, voedzaam ontbijten tot borstvoedingsvriendelijke sweaters: je ontdekt het allemaal in deze luchtige zomerreeks.

1. Place to be: het park

Deze zomer geen roadtrip richting het zuiden, eerder eentje naar het park in onze achtertuin. (lacht) Ik kus mijn pollekes voor het groen op wandelafstand en ga er de komende maanden, wanneer de tweeling er is, nog meer van genieten tijdens dagelijkse strolls. Hopelijk staan de miniloempia’s opnieuw op de kaart van het cafeetje in het park. Wandelen met een smakelijk doel is net iets leuker, toch?!

2. Elke Dag Vakantie

De titel van de podcast van Eva Daeleman en Stijn Heymans heeft wel wat weg van mijn planning de komende maanden. Of beter: dat laat ik mezelf geloven. Het duo omschrijft hun podcast als eentje die eerlijk is, ontwapenend en niet té serieus. Hij gaat over de bochten van het leven en hoe die ons kunnen verrijken. Inspirerend, maar niet te beladen voor tijdens die eerste weken en maanden post partum.

3. Holy breakfast

Ik herinner me die eerste weken met baby M. dat N. en ik beurtelings bokes met choco aan het keukenaanrecht stonden te verorberen. Voor de honger die al gepasseerd was of nog moest komen, en zelden op een logisch eetmoment. Nu zit er al heel wat lekkers van The Holy Berry in de diepvriezer. Fris, fruitig én heel wat voedzamer dan die bokes met choco…

bynouchka25082020

“Tips voor borstvoedingsvriendelijke koffieplekjes zijn steeds welkom. Nice to know: het mag best ruim zijn, want die buggy voor twee is behoorlijk groot.” – Dorien

4. BV BH

Enkele weken geleden ging ik nog eens naar fraai, een leuke lingeriezaak in Destelbergen met – als ik me niet vergis – ook vestigingen in Gent centrum en De Pinte. Als Marie Jo en Prima Donna-fan was ik meteen verkocht toen Elisabeth me een borstvoedingsbeha van dit merk toonde. Stijlvol en praktisch: love it! En die combineer ik met een sweater van het Belgische Milk Away. Ze hebben de leukste kledinglijn op de markt gebracht om makkelijk borstvoeding te geven zonder dat je jezelf helemaal bloot moet geven. Nu hopen dat die borstvoeding ook lukt. (lacht)

5. Koffietje voor onderweg

Tijdens de ettelijke wandelingetjes met baby M. miste ik zo’n bekerhouder op de buggy. Dit keer heb ik er me wel eentje aangeschaft. Zo kan ik altijd een latté met havermelk voor onderweg bestellen bij één van de vele leuke koffiebars die Gent rijk is. Hopelijk vind ik dan ook eens de tijd om bij de nieuwe Way Shop in de Volderstraat te passeren! Tips voor borstvoedingsvriendelijke koffieplekjes zijn trouwens steeds welkom. Nice to know: het mag best ruim zijn, want die buggy voor twee is behoorlijk groot.

 

Meer Dorien? Volg haar via Instagram.

Beeld: by NOUCHKA