De zomer is een periode waar rust en plezier centraal staan. Net daarom vragen we bij Bossy een zomer lang naar de summer essentials van enkele inspirerende personen. Van podcasts, work-outs tot hotspots: je ontdekt het allemaal in deze luchtige zomerreeks. Vandaag zijn Angelique en Barbara, founders van Generation WOW aan de beurt.

1. Podcasts

Angelique

Ik ben fan van ‘Wat Zij Wil’ , de podcast van Hanan Challouki. Hanan is een jonge onderneemster met een knap track record aan grote bedrijven die ze helpt in hun inclusieve communicatie. In haar show praat ze met boeiende vrouwen die een specifiek doel voor ogen hebben. We spraken haar zelf voor onze podcast, die episode komt eraan eind augustus.

Barbara

De Rotonde en Touché blijven mijn favoriete podcasts. Ik hou ervan om de levensverhalen en -lessen van mensen te horen. Daar komen heel vaak boeiende, mooie en eerlijke dingen uit. Van écht luisteren naar anderen word je rijker. 

Het is ook vanuit die insteek dat de motivatie voor onze eigen podcast ‘Generation WOW – Empower your network’  er is gekomen. Ook een aanrader trouwens. (lacht)

2. Magazines en muziek

Angelique

Ik hou van muziek en haal daar veel inspiratie en energie uit. Daarom deel ik graag mijn favoriete playlist Todd Terje Radio maar bekijk ook maar eens de Generation WOW Playlist. We maakten onze eigen lijst met onder andere Belgische powervrouwen zoals Isolde Lasoen.

Barbara

Ik sleur altijd boeken mee op vakantie maar kom er quasi nooit aan toe om ze te lezen. Eigenlijk observeer ik liever de mensen rondom mij, speel met mijn kinderen en heb een gezellige babbel in de plaats. Ik blijf wel vaak eens plakken bij een artikel in een goed magazine zoals Bossy, Feeling of Humo. 

3. Staycation

Angelique

Bij mij staat deze zomer in het teken van staycation. Ik ben heel graag aan de zee en daarom bezoek ik graag een badstad zoals Oostende voor een weekje. Voor mij staat die week gelijk aan genieten, rust en een zalig city gevoel. Heerlijk! 

Barbara

Ik ben afkomstig van Knokke, de zee zie ik dus als thuiskomen. Maar ook Île de Ré heeft mijn hart gestolen. Hoog bovenaan mijn verlanglijstje staat een vakantie in Montenegro of ergens in de bergen.

4. Koffie- en strandbars

Angelique

Ik ga heel graag uit eten! Ook een koffie meepikken op een terras tussendoor vind ik fantastisch. Bij Bar Bidon in Gent van Annelies Browaeys een echte ondernemende lady met een spark, moet je zeker stoppen als je op de koersfiets door de stad rijdt. In haar nieuwe zaak, een hoekje verder, eet je de heerlijkste ijsjes van Gent: VIOLA Coffeehouse. Beide erg leuke plekken, ook voor wanneer je op stap bent met de kindjes.

Barbara

In de zomer vind je me aan een terras waar ik met mijn voeten in het zand kan zitten,  zoals de Bar d’o in Knokke van Amelie Neirynck en Christophe Uyttendaele.

5. Koersen en babbelsporten

Angelique

Nog maar heel recent zijn we met een leuk bendeke vriendinnen die koersen. Een geroutineerde vriendin onder ons, die laten we soms echt helemaal los. Ik ben die routine nog aan het opbouwen (lacht). Een tweetal keer per week ga ik naar Afterburn, de work-out studio van Isabelle Smet in Sint Denijs Westrem. Ik kom er herboren buiten. Deze work-out leerde ik door Barbara kennen en na twee jaar ben ik nog altijd een addict. (lacht)

Barbara

Samen met Angelique ga ik inderdaad de afterburn maar sinds kort ben ik ook helemaal verkocht aan pilates. Het is een bron van rust én energie. Je ontdekt er spieren in je lichaam waar je het bestaan niet eens van wist. Ik sport meestal samen met vriendinnen, want zij zijn ook mijn bron van energie. Zo beoefenen we samen ineens ook de babbelsport. (lacht)

 

Meer weten over Generation WOW? Volg hen via Instagram.

Beeld: Buro Bonito