De zomer is een periode waar rust en plezier centraal staan. Net daarom vragen we bij Bossy een zomer lang naar de summer essentials van enkele inspirerende personen. Vandaag is content creator Marthe aan de beurt. Van podcasts, boeken tot mediteren: je ontdekt het allemaal in deze luchtige zomerreeks.

1. Leesvoer

Geen zomer zonder boeken. Ik ben erg benieuwd naar ‘The Space Within’ van Michael Neill, een boek dat naar eigen zeggen high levels of performance en een creatieve flow stimuleert. Die inzichten zijn zeer welkom tijdens mijn dagelijkse activiteit als copywriter van het Contentatelier. Verder jeuken mijn handen om aan ‘Motiveren zonder controleren’ van Hermina Van Coillie en Anja Van den Broeck te beginnen. Ik hoorde er veel goeds over en ben benieuwd naar de zelfdeterminatietheorie die ze uitleggen en praktisch toepasbaar maken. Ook aan ‘Roofdier’ van coach en therapeut Lieve Van Weddingen wil ik graag snel beginnen. Het is een fictieverhaal dat deels is gebaseerd op haar eigen ervaringen. Volgens de reviews leest het als een trein. Ideaal dus voor op die luie strandstoel wanneer het tijd is voor vakantie.

2. Beachbar Pura Vida

Strandbar Pura Vida in Knokke is een fijne plek voor rust en ontspanning. In de zomer is het aan de Belgische kust vaak op de koppen lopen, maar bij Pura Vida blijft het altijd relax. De cocktails zijn er legendarisch, de mensen zijn er vriendelijk en je zit er erg rustig en comfortabel. Handig is dat je vooraf kan reserveren, zo ben je altijd zeker van je plekje. Tijdens de zomermaanden organiseren ze er ook yogalessen op het strand. Eerlijk: ik ben nog nooit op tijd uit mijn bed geraakt om mee te doen, maar de intentie is er wel. Misschien lukt het wel dit jaar?

3. Mijn wandelschoenen

Dankzij de lockdowns heb ik net als vele anderen het plezier van wandelen ontdekt. En net als die vele anderen heb ik ondervonden dat het verslavend werkt. Als je regelmatig wandelt, lijkt het alsof je lichaam er op een gegeven moment naar vraagt. Het is de ideale manier om mijn hoofd leeg te maken en mijn lijf los te gooien. Ik merk dat ik tijdens het wandelen vaak knopen doorhak en nieuwe ideeën krijg voor mijn bedrijf. Daarom wandel ik graag alleen, hoewel gezelschap natuurlijk ook altijd fijn is. Met stappentellers en routeplanners hou ik me liever niet bezig. De wandelschoenen van AS Adventure die ik mezelf begin dit jaar cadeau deed, zijn me daarentegen wel erg dierbaar.

4. Insight Timer

Het lukt niet altijd, maar op zomerse werkdagen hou ik ervan om wat vroeger op te staan en de dag te beginnen met een meditatiemoment. Of ik doe het na de lunch. Gewoon 5 à 10 minuten rustig ademen en naar de wolkenhemel van gedachten in mijn hoofd kijken. Een toffe app hiervoor is Insight Timer. Deze app heeft verschillende betalende functies, maar ik gebruik enkel de gratis meditatietimer. Je kan het aantal minuten instellen, een achtergrondgeluid kiezen (kabbelend beekje of akoestische gitaar, anyone?) én een gong die subtiel aangeeft wanneer de tijd om is. Zo’n meditatie voelt aan als een minibreak tijdens de drukke werkdag.

5. Welcome to the AA

Op het vlak van podcasts ben ik nogal een laatbloeier. Ze zijn ook lang niet allemaal mijn ding. Een fijne ontdekking vond ik Welcome to the AA van Alex Agnew en Andries Beckers. Zij nodigen elke week een andere gast uit, van Isolde Lasoen tot Geert Noels. Er zit niet echt een lijn in de thema’s of onderwerpen, maar dat vind ik net leuk en verrassend. De gastheren nemen ruim de tijd om dieper op de zaken in te gaan. Een tijdje geleden interviewde ik Alex voor Myx Magazine en toen viel me al op hoe geïnteresseerd hij is in ongeveer alles wat er in de wereld gebeurt. Die interesse werkt aanstekelijk wanneer je naar de podcast luistert. Ondertussen zijn er al heel wat afleveringen; een mooie voorraad om te beluisteren tijdens de rustigere zomerweken die eraan komen.

 

Meer Marthe? Volg haar via Instagram.

Beeld: Jurgen Doom