Elke dag een vakantiegevoel, dat willen we allemaal hebben. Gelukkig zijn er bepaalde methodes die ervoor zorgen zodat je ook tijdens een normale werkdag rust in je hoofd creëert. Bewust zoeken naar die rust betekent dat je niet alleen meer aandacht geeft aan jezelf, je zal ook minder last hebben van externe ruis zoals de mening van anderen of sociale media. Hoe geef je aandacht aan ontspanning? Geraldine, energetische mentor voor hoogsensitieve ondernemers geeft je enkele waardevolle oefeningen. 

Mindful wandelen 

Plan eens een mindful wandeling in. Kijk tijdens de wandeling eens naar boven en luister naar de natuurlijke geluiden. Dat betekent een wandeling zonder die ene interessante podcast. (lacht) Wil je de volledige ervaring van een mindful wandeling? Kies dan voor blote voeten. Dit helpt om minder in je hoofd te zitten en beter te aarden. De natuur is een bron van inspiratie die je de nodige energie geeft om volledig opgeladen te beginnen aan je to-dolijst van de dag. 

Volle focus op één taak

Geef één taak bewust de volle focus. Start een miniritueel voor je aan een taak of project begint. Als ik een cursus of presentatie maak, dan richt ik mijn bureau zodanig in zodat ik me volop kan focussen. Ook geef ik aandacht aan specifieke geluiden en geuren. Zo zet ik rustige muziek op en kies ik voor essentiële oliën of wierook om in de stemming te komen. Maak het gezellig zodat je écht zin hebt om aan het project te beginnen. Dit soort rituelen helpt mij om één taak tegelijkertijd te doen. Natuurlijk gebeurt het wel eens dat ik toch van alles door elkaar doe want ik ben ook niet perfect. (lacht)
Voel je dat je niet in de mood bent voor die ene opdracht? Ga dan even naar buiten en accepteer dat het even niet lukt in plaats van het continu te forceren. Luister naar je gevoel en lichaam, zeker tijdens zo’n moment.

Adem in, adem uit 

Meditatie heeft vaak een beladen betekenis maar mediteren helpt om jezelf en anderen beter te begrijpen. Via meditatie en ademhalingstechnieken ontdek je onder andere wat er allemaal in je hoofd afspeelt en hoe je tegen jezelf praat. Die bewustwording is een eerste belangrijke stap om daarin een positief verschil te maken. Via ademhalingsoefeningen of meditatie kom je tot jezelf en ontdek je bepaalde signalen waar je alert moet voor zijn. Diep vanbinnen zit je intuïtie, buikgevoel en wijsheid. Als je tijd neemt om daarnaar te luisteren, neem je bewustere keuzes die goed voelen, zowel voor je zaak als je leven naast de werkvloer. Als er gedachten komen, parkeer je die even voor een ander moment en stel je de gedachten voor als wolken die je voorbij ziet drijven. Zelf begin ik mijn dag met de ademhalingstechnieken van Wim Hof. Dankzij die oefeningen begin ik mijn dag keigoed.   
GERALDINE_FF-05
“Het is echt een illusie dat we altijd en overal bereikbaar moeten zijn.” – Geraldine 

Werk op je eigen tempo 

In de ochtend start ik de dag rustig en vooral zonder apps of mails. Elke ochtend staat voor mij in het teken van ongestoorde me-time. In de avond ben ik volledig in mijn flow en werk ik ook het efficiëntste. Voor mij werkt deze tijdsindeling het allerbeste en daarom respecteer ik op dat vlak mijn grenzen. Zowel privé als professioneel is deze tijdsindeling een leidraad voor afspraken met anderen. Het is echt een illusie dat we altijd en overal bereikbaar moeten zijn. Belangrijk: ontdek het (werk)ritme dat matcht met je behoeften, noden en wensen.

Neem jezelf niet serieus 

We lachen veel te weinig en nemen onszelf en het leven veel te serieus. De oplossing? Veel lachen! Neem ook de tijd om naast al dat lachen te ontdekken wat je echt energie geeft. Integreer de antwoorden op die vraag in je leven. Zijn er zaken die je niet gelukkig maken? Beperk of negeer ze. Pas deze denkoefening ook toe op je professionele contacten en klanten, zo ontdek je welke kant je écht op wilt.

Wil je dat vakantiegevoel in je leven nog sterker maken en ben je klaar om jezelf nog beter te begrijpen? Dan is deze cursus om even stil te staan bij jezelf met meer oefeningen en tips echt iets voor jou. Bossy-lezers die afrekenen met de kortingscode ‘GIFT45’ krijgen een korting van 45 euro.

Beeld: Yuniverse

TIP Vind je het moeilijk om te achterhalen wat je energie geeft? Denk aan de activiteiten die je als kind erg leuk vond. Wat maakte je zo blij?