Nu de tweeling eraan komt, valt het woord nanny wel vaker ten huize Bossy. Maar daarvoor moeten er eerst meer kinderen komen, en misschien ook meer centjes op de rekening. Of zijn dat voordelen die geen steek houden? Founder Dorien sprak met Jade, Rachel en Eveline over iets wat al lang geen taboe meer hoort te zijn. Lees hieronder hun tips.

Jade Strobbe, runt samen met haar man Bakkerij Van Hoorick, hebben twee zoontjes en verwachten elk moment een derde kindje. Voor Jade en Thomas, die samen een bakkerij uitbaten, was het aannemen van een nanny naar eigen zeggen de beste beslissing die ze in lange tijd namen. “Toen we de knoop doorhakten, deed niemand in onze vriendenkring beroep op hulp van buitenaf, toch vond ik het idee op zich niet vreemd.

Jade’s tips

  • Als zelfstandige kan je de kost van een nanny inbrengen in je vennootschap en hoef je die dus niet privé te dragen. Vraag je boekhouder om advies indien je meer vragen wenst.
  • Wat zullen onze vrienden zeggen? Is een nanny niet iets voor rijke mensen? En is het niet erg dat we niet zelf voor onze kinderen, was en plas kunnen zorgen? Laat die gedachten achterwege en schrijf een vacature uit. (lacht)

Rachel Ho, werkt als marketingverantwoordelijke bij Acerta en heeft op dit moment nog geen kinderen. Rachel werd zelf groot gebracht door een nanny. Mijn ouders hadden een populair Chinees restaurant dat in het weekend stampvol zat. Van vrijdagavond tot maandagochtend gingen we naar Angela en Laurent, iets wat voor ons allesbehalve vreemd aanvoelde.”

Rachel’s tip

  • Wanneer jij of je partner door professionele opportuniteiten minder tijd aan huishoudelijke taken en de opvoeding van je kinderen kan besteden, hoef je niet te twijfelen om een nanny aan te nemen.

Content creator en juriste Eveline en haar man wonen en werken in Singapore. Ze hebben een inwonende nanny aangenomen nadat hun eerste zoontje drieënhalf jaar geleden werd geboren.

Eveline’s tips

  • Wanneer de werkdag erop zit, kunnen we ons 100% focussen op onze kinderen en moeten we ons niet bezighouden met het huishouden.

  • Doorbreek het taboe en laat zien dat het oké is om hulp te vragen.

Benieuwd naar het volledige artikel? Haal dan snel Bossy’s Mommy Issue in huis.

Beeld: Charles Deluvio via Unsplash