Wanneer deed je laatst nog eens iets voor het eerst? Op zoek naar nieuwe ervaringen lanceren we de rubriek Yes Woman. Elke maand proberen we iets wat we nog nooit eerder hebben gedaan. Deze maand deelt founder Dorien haar ervaring nadat ze onlangs haar geboortehoroscoop onder de loep nam.

Wat is een birth chart?

Een birth chart of geboortehoroscoop is een momentopname van de lucht op het moment waarop je geboren werd. Door alles in kaart te brengen, zie je hoe de planeten op dat moment stonden. We kennen allemaal wel ons sterrenbeeld, of beter zon-sterrenbeeld (het sterrenbeeld waarin de zon stond tijdens je geboorte, n.v.d.r.). Maar er is meer! Ook de stand van de andere planeten vertellen iets over jou en je persoonlijkheid.

Cool! Hoe begin je hier aan?

Voor alle duidelijkheid: ik ging niet zelf aan de slag. (lacht) Ik klopte hiervoor aan bij astrologe Cato, een jonge vrouw met een doorleefde ziel die ik al scrollend tegenkwam. Het intrigeerde me dat ze me, aan de hand van enkele elementen, meer kon vertellen over mijzelf. Zo had ze alleen mijn geboortedatum, -uur en -plaats nodig om aan de slag te gaan. Zodra ze klaar was, boekten we een call in. Op het moment van onze call zat Cato namelijk in Zuid-Afrika, waar deze Vlaamse het grootste deel van het jaar woont.

Af en toe was ik even het noorden kwijt. No pun intended. Ik kom zelden in aanraking met spiritualiteit en woorden als maansknoop of assendant.

Tijdens de sessie: verwondering

Ik was best zenuwachtig, verklapte ik aan Cato. Was als ze me dingen zou vertellen die ik niet wilde horen? Ze benadrukte dat je je geboortekaart vooral als tool mag zien om nog meer in verbinding te staan met jezelf. “Je leert jezelf vandaag beter kennen, zowel je sterke punten als je werkpunten”, zegt Cato. “We kijken naar je talenten, je familiepatronen, je carrière en of die geschikt is voor jou, obstakels die op je pad zullen komen en invloeden uit het verleden waar je alert voor moet zijn. Afsluiten doen we met je purpose.” En ik, ik zat op het puntje van mijn stoel…

Wat Cato vervolgens vertelde, verraste me af en toe, maar klonk bovenal herkenbaar. Haar woorden maakten me vooral warm. Zo had ze het vaak over een podium, pionieren, losbreken van het conventionele en connecteren met mijn eigen goddelijkheid. Af en toe was ik even het noorden kwijt. No pun intended. Ik kom zelden in aanraking met spiritualiteit en woorden als maansknoop of assendant. Is dat voor jou ook het geval? Verdiep je dan even voor de sessie of vraag aan Cato om het rustig aan te doen.

Neem het gesprek op, zo moet je tijdens niet als een gek zitten noteren.

Na de sessie: nog steeds verwonderd

Enerzijds was ik verrast door de nauwkeurigheid van Cato, anderzijds was ik verwonderd door de overeenkomsten tussen deze reading en mijn laatste call met mijn coach Anne. Ik vind het heerlijk om op deze manier aan mijzelf te werken, over mijzelf te leren én mijn purpose vorm te geven. Of ik dit nog eens zou doen? Niet meteen, de stand van de planeten op 2 december 1987 gaat niet plots veranderen. (lacht) Ik geloof wel dat dit niet de laatste sessie was bij Cato. Op haar site ontdekte ik nog intrigerende readings zoals Soul’s Purpose of Year Overview.

En, heb jij je geboortekaart al eens laten opmaken? Of ben je het van plan na het lezen van dit artikel? Laat het me weten via Instagram

Beeld: Richard Van der Vieren