Wanneer deed je laatst nog eens iets voor het eerst? Op zoek naar nieuwe ervaringen lanceren we de rubriek Yes Woman. Deze maand volgde Team Bossy een workshop bij CÎME.

Over CÎME

Het verhaal van het Belgische skincare merk CÎME begint met een reis naar de Himalaya. Anke De Boeck ontdekt daar de prachtige regio en ook unieke bergplanten met extracten en oliën. Die planten inspireren Anke om een collectie met biologische huidverzorgingsproducten op de markt te brengen.

Haar idee legt ze voor aan haar vriendin Isabel Coppens, die weet hoe pittig de zoektocht naar natuurlijke en biologische huidverzorgingsproducten kan zijn. Zij is dus meteen enthousiast. Niet veel later richt het duo het merk CÎME op samen met de papa van Anke die meer dan 30 jaar actief is in de sector van biologische plantenextracten en oliën. Team Bossy dompelde zich onder in het verhaal én de producten van CÎME tijdens een interessante workshop. Die plannen we in na een ochtendje brainstormen met het Team in Brussel.

Voor de workshop: nieuwsgierigheid en spanning

Na een lange brainstormsessie heeft Team Bossy wel wat nood aan verwennerij. Samen met de rest van het team ga ik (intern Hanne) richting de CÎME-workshop. Ik heb totaal geen idee wat ik moet verwachten. Het merk doet me wel een klein belletje rinkelen, maar met de producten ben ik nog helemaal niet bekend. Hoe zit zo’n workshop in elkaar? En wat gaan wij daar twee uur doen? “Ik ben vooral benieuwd”, lacht Dorien. “Isabel (founder van CÎME) en ik plannen dit al zo lang, dat ik vooral héél blij ben dat ze ons eindelijk kan onderdompelen in het mooie verhaal en de heerlijke producten!” 
CÎME_BOSSY
Founders Isabel en Anke aan het werk met de zeepnoten die je in enkele van hun producten terug vindt. Zeepnoten wassen je huid op natuurlijke wijze. © STUDIO NUNU
“Vol bewondering luister ik naar het verhaal achter CÎME en als ik rond me kijk zie ik drie even verwonderende gezichten.”
– Hanne

Tijdens de workshop: bewondering en interesse

We schuiven aan aan tafel met een drankje en wat snacks. De producten staan alvast keurig uitgestald. Maar voor we deze op onze gezichten kunnen smeren, begint founder Isabel met het verhaal achter CÎME. En wow, wat schuilt er veel achter dit merk! Van de eerste reis naar de Himalaya van co-founder Anke, die de basis legde van het merk, tot de projecten die ze in Nepal uitwerken. Vol bewondering luister ik naar het verhaal achter CÎME en als ik rond me kijk zie ik drie even verwonderende gezichten. Isabel en Anke lijken wel aan alles gedacht te hebben. Elk product van ingrediëntenlijst tot verpakking kunnen ze verantwoorden aan hun klanten. Maar nog belangrijker: de biologische producten en milieubewuste productie zijn te verantwoorden aan de natuur.

Stap voor stap wandelt Isabel ons door het gamma en zo ook door een ideale huidverzorgingsroutine. Ze geeft verschillende flesjes die we mogen testen. Bij de dag- en nachtcrèmes is het belangrijk om ons huidtype te determineren. De rest van de producten zijn voor elk huidtype geschikt. Zéker voor de gevoelige huid!

BOSSY_CÎME
© STUDIO NUNU
“Ik stond er zó van versteld wat ik allemaal nog kon bijleren over mijn huidverzorging!”
– Divinia 
“Hoewel CÎME al goed vertegenwoordigd is in mijn badkamer, vind ik deze workshop zo’n meerwaarde”, vertelt content coördinator Jennifer. “Je leert niet alleen meer over de producten, maar ook over hun vele projecten in Nepal. Ik vind het zo boeiend om te zien hoe het merk maatschappelijke onderwerpen verweeft met storytelling én een momentje voor jezelf.”

Na de workshop: nieuwe kennis en zachte wangen

“Ik stond er zó van versteld wat ik allemaal nog kon bijleren over mijn huidverzorging!”, vertelt intern Divinia nadien. Ik ga helemaal akkoord met haar, want ook mijn kennis over skincare is weer een heel stuk bijgeschaafd. Met een voldaan gevoel keer ik terug naar huis. Ik kan op de terugweg haast niet van mijn wangen afblijven. Mijn gezicht heeft plots een babyvelletje gekregen, hemels! 

Wil jij ook eens zo’n workshop volgen bij CÎME? Dan hebben we goed nieuws, want Bossy mag 3 (!) workshops weggeven! Elke winnaar mag tot 12 vriendinnen uitnodigen om samen te genieten van een rustgevende en leerrijke workshop. Het CÎME team komt bij jou thuis langs voor deze workshop, op een datum die jij samen je vriendinnen uitkiest. Ga naar deze post om deel te nemen. 

Beeld: Studio Nunu