De column van coach V. wordt in Bossy Magazine van voor naar achter gelezen. Omdat vele lezersvragen accuraat blijven, halen we ze hier nog eens boven. Sta je op een kantelpunt voor tijd voor jezelf of nog een extra klant? Dan kan jij je misschien herkennen in de vraag van Céline.

Céline’s vraag:

Ik ben zelfstandig en heb een drietal vaste opdrachtgevers. Mijn weken zitten meestal nét niet helemaal vol. Zoek ik nog een extra opdrachtgever voor momenten waarop er minder opdrachten komen? Of is tijd voor mezelf ook een noodzaak?

– Céline Van Aerde

V’s antwoord:

Velen onder ons zijn onze eigen baas net om onze tijd in te delen zoals we zelf willen. Dus gun jezelf die vrijheid. Maar hoe meer opdrachtgevers, hoe meer jij kan kiezen uit binnenkomende opdrachten. Dan pik je er de leukste of best betalende uit. Dat is òòk je vrijheid als ondernemer. Investeer dus in het vergroten van je netwerk van opdrachtgevers. Dan kan je lekker aan cherry picking doen. Bovendien is de kans kleiner dat het werk tijdelijk opdroogt. Meer binnenkomende opdrachten betekenen ook dat je soms “nee” zal moeten zeggen. Je tijd voor jezelf is heilig. Beslis hoeveel dagen je maximaal wil werken – hiermee bedoel ik zowel je werk voor klanten als voor het uitbouwen en onderhouden van je business – en wijk hier enkel van af als het écht goed voelt.

Coach V.

 

Beeld: Sincerely Media via Unsplash