De column van coach V. wordt in Bossy Magazine van voor naar achter gelezen. Omdat vele lezersvragen accuraat blijven, halen we ze hier nog eens boven. Wil je graag ondernemen in bijberoep, maar weet je niet waar te beginnen? Dan kan jij je misschien herkennen in de vraag van Nele.

De vraag van Nele:

Ik weet niet goed waar te beginnen. Ik wil graag een eigen zaak in bijberoep maar heb geen idee waarmee te starten? 

– Nele Tormans

V’s antwoord:

Hey daar ondernemende ziel, welkom in de club! Er is een reden dat je kiest om op jezelf te beginnen, wat is die precies? Is er een bepaalde doelgroep die je enorm prikkelt, en waar je het verschil voor wil maken? Of ben je gewoon klaar met je repetitieve 9-to-5 kantoorbaan en wil je je dagen indelen op jouw manier? Het kan overweldigend lijken om vanuit het niets te starten, maar begin met wat je wél weet. Je weet meer dan je beseft. 

Zodra je een vaag idee hebt, ga je ermee aan de slag. Het is beter om iets te doen en te leren wat voor jou werkt, dan eindeloos achter je bureau te zitten wachten op het perfecte idee. Zoek wat proefkonijnen voor je concept onder je kennissen of via sociale media. Door je concept in de praktijk uit te voeren, verzamel je ongelofelijk veel informatie en kan je snel je idee finetunen. Uit je hoofd en de praktijk in. Hoppa! 

– Coach V.

Beeld: George Milton via Pexels