Vijf vragen en één spraakmaker: meer hebben we niet nodig om je een zomer lang te inspireren. Geniet van Bossy’s Summer Series, een luchtige zomerreeks die je goesting doet krijgen in nieuwe boeken, plekken en skills. Deze week aan het woord: Ann De Bisschop.

Als wellbeing consultant en keynote speaker inspireert en coacht Ann De Bisschop bedrijfsleiders. Zo motiveert ze medewerkers om met kleine aanpassingen in hun werkdag een groot verschil te maken en veel energieker te zijn op het werk. Na ‘Aftellen naar maandag’ publiceerde Ann onlangs haar tweede boek: ‘Wellbeing = winst’.

Hoe kom je mentaal in vakantiemodus?

Door veel te wandelen en te lezen, twee zaken die me snel tot rust brengen. Ik geniet veel meer van een lange wandeling in de natuur, dan van rondlopen in een drukke stad. Daarom hou ik ook steeds minder van citytrips. Ik kan er niet echt tot rust komen. Geef mij maar zon, veel mooie natuur, een zalig zwembad en boeiende lectuur. En een lekker glaasje wijn ‘s avonds bij een fijn gesprek. Op vakantie zal ik ook eens een roman lezen, iets waar ik tijdens de rest van het jaar niet toe kom. Als een boek op vakantie voor 85 procent uit is, dan heb ik voor dat laatste deel soms maanden tijd nodig. (lacht)

Welke skill(s) wil je tijdens de zomermaanden aanscherpen en hoe ga je dat doen?

Ik wil graag Spaans leren. We hebben een huisje gekocht in de Spaanse bergen en ik vind het fijn om de mensen in hun eigen taal aan te spreken. Dat is voor mij een vorm van respect naar de lokale bevolking toe. Verder heb ik deze zomermaanden gebruikt om mijn keynote in een nieuw jasje te steken. Samen met een studente grafische vormgeving hebben we er een pareltje van gemaakt. Ik popel al om hem dit najaar overal te brengen, al vrees ik dat het nog even in digitale vorm zal moeten. Jammer, want live – met veel interactie met het publiek – is zoveel leuker!

Ann-7
© Leen Verbeiren

“Aan zee leef ik helemaal anders. Ik doe alles te voet of met de fiets en maak na het avondeten vaak nog een stevige wandeling.”

Wat is je favoriete hide out in eigen land?

De zee. Wij hebben een huisje aan zee en gaan er binnenkort permanent wonen. Ik leef daar helemaal anders, doe alles te voet of met de fiets en maak na het avondeten vaak nog een stevige wandeling. Ik hou vooral van heel de regio rond het Zwin, het is er zo rustgevend. We fietsen via de Zwinroute geregeld naar Nederland. Al is dat vooral leuk buiten het toeristische seizoen. In de zomermaanden kan het er erg druk zijn.

Welk boek, welke serie of podcast ga je verslinden?

Ik lees momenteel vooral boeken rond gezond leven, leiderschap en ondernemerschap, alles wat voor extra inspiratie kan zorgen. Verder lees ik ook graag specifieke vakpers, zoals HR-magazines, MT.be en Bossy uiteraard. (lacht) Wat podcasts betreft, zijn die van Steven Van Belleghem en Simon Sinek mijn favorieten.

Wat is voor jou de beste manier om te herbronnen en er straks weer tegenaan te gaan?

De kalmere maanden gebruik ik graag om vrienden uit te nodigen en van mijn gezin te genieten. Een lekker etentje, een gezellige BBQ … Verder ga ik bewust minstens één keer per jaar op detoxtrip. Even mijn lichaam reinigen en mentaal helemaal tot rust komen. Ik doe dit nu al een paar jaar en geloof er sterk in. Je lichaam kan zo’n detoxkuur goed gebruiken. Enkel gezonde sappen en thee of enkel groenten: een pure weldaad voor lichaam en geest. En zalige me-time, dat ook!

Meer Ann? Volg haar dan via Instagram.

Volgende week in Bossy’s Summer Series: Pieterjan Verhaeghen.