Vijf vragen en één spraakmaker: meer hebben we niet nodig om je een zomer lang te inspireren. Geniet van Bossy’s Summer Series, een luchtige zomerreeks die je goesting doet krijgen in nieuwe boeken, plekken en skills. Deze week aan het woord: Kato Callebaut. 

Kato Callebaut ken je misschien van haar deelname aan Idool in 2011. Of van The Starlings, het muzikale duo dat ze sinds 2018 vormt met haar partner Tom Dice. Nummers als ‘Little Submarine’ en ‘Die happy’ klonken deze zomer geregeld door de boxen. Kato woont in Drongen samen met Tom en hondjes Maurice en Kamiel.

Hoe kom je mentaal in vakantiemodus?

Vakantie zit er voor ons voor een lange periode niet meteen in. Gelukkig volstaat het om uit te slapen, rustig op te staan en de telefoons aan de kant te gooien. Vakantiegevoel verzekerd!

Welke skill(s) wil je tijdens de zomermaanden aanscherpen en hoe ga je dat doen?

Ik ben veel bezig met sporten en hou dit sowieso ook tijdens de zomermaanden aan. Verder blijven we songwriten voor ons eigen project, The Starlings, maar ook voor andere artiesten. 

Kato Callebaut
© Kato Callebaut

“Even ontsnappen aan de drukte en tot rust komen, is vaak al genoeg om de batterijen opnieuw op te laden.”

 

Wat is je favoriete hide out in eigen land?

Mijn favoriete plekje is eigenlijk gewoon onze eigen tuin en de natuur in de buurt. Ik ben heel graag thuis, omringd door vrienden en familie. Wandelen doen we geregeld in de Assels in Drongen en om te eten ‘t Vijfde Seizoen in Aalter een aanrader. 

Welk boek, welke serie of podcast ga je verslinden?

Ik vermoed dat er meerdere series de revue zullen passeren, maar onze meest recente favoriet is Bodyguard. Daarnaast hoop ik snel op een nieuw seizoen van La casa de papel. Op de boekenplank staat ‘The Subtle Art of Not Giving a F*ck’ van Mark Manson klaar. 

Wat is voor jou de beste manier om te herbronnen en er straks weer tegenaan te gaan? 

Herbronnen doe ik tijdens een lange wandeling, zonder gsm en samen met de honden, genieten van de natuur rondom ons. Vakantie zit ‘m vaak in de kleine dingen. Zo zal ik elke dag tijd maken om te sporten en kan ik intens genieten van een tas thee. Even ontsnappen aan de drukte en tot rust komen, is vaak al genoeg om de batterijen opnieuw op te laden.

Meer Kato? Volg haar dan via Instagram.

Volgende week in Bossy’s Summer Series: Valentijn Destoop.