Vijf vragen en één spraakmaker: meer hadden we niet nodig om je een zomer lang te inspireren. Van founder Dorien tot schrijfster Hanne Luyten, stuk voor stuk lieten ze hun ultieme zomertips op je los. De allerbeste tips? Die bundelen we in dit artikel. 

Ann De Bisschop: Hoe kom je mentaal in vakantiemodus?

Door veel te wandelen en te lezen, twee zaken die me snel tot rust brengen. Ik geniet veel meer van een lange wandeling in de natuur, dan van rondlopen in een drukke stad. Daarom hou ik ook steeds minder van citytrips. Ik kan er niet echt tot rust komen. Geef mij maar zon, veel mooie natuur, een zalig zwembad en boeiende lectuur. En een lekker glaasje wijn ’s avonds bij een fijn gesprek. Op vakantie zal ik ook eens een roman lezen, iets waar ik tijdens de rest van het jaar niet toe kom. Als een boek op vakantie voor 85 procent uit is, dan heb ik voor dat laatste deel soms maanden tijd nodig. (lacht)

Het volledige interview met Ann De Bisschop.

Stephanie Duval: Welke skill(s) wil je tijdens de zomermaanden aanscherpen en hoe ga je dat doen?

Het is een constante in mijn leven: fotografie. Dat is een skill die zo mooi blijft evolueren, elke keer je je camera bovenhaalt. Ik ga ook nooit op vakantie zonder mijn reflexcamera. Iemand vertelde me ooit dat je herinneringen enkel echt opslaat in de vorm van foto’s. Jeugdherinneringen zijn vaak gelimiteerd tot de momenten waar je beeldmateriaal van hebt. Ik wil er dus voor zorgen dat iedereen in mijn gezin mooie herinneringen aan onze vakanties heeft. Eigenlijk breng je op zo’n momenten verhalen in beeld, en op die manier scherp ik ook mijn professionele storytelling skills continu aan.

Het volledige interview met Stephanie Duval.

Hanne Luyten: Wat is je favoriete hide out in eigen land?

Ik ben zot van mijn eigen stad, Lier. Je hebt er alles wat je nodig hebt: groen en rust aan de ene kant en een levendig restaurant- en caféleven aan de andere kant. Prachtige plekken om te wandelen, naast het water, en geweldige koffiebars om veel te lang te blijven zitten. Ze zeggen wel eens dat je een Lierenaar die onder de kerktoren geboren is, er nog moeilijk weg krijgt. Eerlijk? Ze hebben gelijk.

Het volledige interview met Hanne Luyten.

Ellen Wauters: Welk boek, welke serie of podcast ga je verslinden?

Ik ben grote fan van de podcasts van Esther Perel. Haar inzichten over menselijke relaties zijn echt mind-blowing en hebben me al enorm geholpen om een betere partner, mama en leidinggevende te zijn.

Het volledige interview met Ellen Wauters.

Pieterjan Verhaeghen: Wat is voor jou de beste manier om te herbronnen en er straks weer tegenaan te gaan?

Ik denk dat herbronnen een continu proces is. Tijdens hectische periodes vind ik voornamelijk inspiratie tijdens het sporten. Zo krijg je tijdens het lopen de tijd om alles eens goed in perspectief te plaatsen. Een vakantie is dan weer het ideale moment om uitdagingen te bespreken met vrienden en zo nieuwe ideeën op te doen.

Het volledige interview met Pieterjan Verhaeghen.

Benieuwd naar alle zomertips uit Bossy’s Summer Series? Je ontdekt ze hier