Vijf vragen en één spraakmaker: meer hebben we niet nodig om je een zomer lang te inspireren. Geniet van Bossy’s Summer Series, een luchtige zomerreeks die je goesting doet krijgen in nieuwe boeken, plekken en skills. Deze week aan het woord: Anna Santens.

Het doel van Anna Santens? Jou inspireren om lichter te leven. Dat doet ze aan de hand van ademhaling, plantaardige voeding, yoga nidra, reiki en meditatie. Als social media mentor helpt Anna bovendien ondernemers om hun verhaal online de juiste vorm te geven. Zo wordt hun werk lichter en komen ze ook professioneel dichter bij zichzelf.

Hoe kom je mentaal in vakantiemodus?

Vakantiemodus staat voor mij gelijk aan inner peace: rust en vrijheid. Ondanks mijn drukke planning probeer ik elke dag te vertragen, verstillen en voelen. Rust brengt immers kracht. Ik geniet bewust van de kleine dingen, zodat ik geen vakantie ‘nodig’ heb, en leef volgens het back-to-basicsprincipe: lekker en puur eten, voldoende slapen en bewegen, bewust in het nu leven … Wandelen in de natuur en koken, zijn twee activiteiten die me daarbij helpen. Bij beiden gebruik ik al mijn zintuigen, waardoor ik bewust in het moment ben en alles daarrond vergeet. Dat is voor mij puur genieten.

Welke skill(s) wil je tijdens de zomermaanden aanscherpen en hoe ga je dat doen?

Ik startte onlangs met een yoga nidra teacher training. Yoga nidra is een oude yogavorm waarbij je het lichaam bewust leert ontspannen zodat het spanning kan loslaten en zichzelf fysiek, mentaal en emotioneel kan herstellen. Het is een heel effectieve manier om met je aandacht naar binnen te keren en het lichaam z’n natuurlijke staat van evenwicht te laten (her)ontdekken. Verder hoop ik mijn reiki master te behalen en volg ik een schrijfcursus. Dat laatste om betere content te kunnen creëren, voor social media klanten en voor m’n eigen business.

Anna Bossy Summer Series
© Lauranne Mariën

“Als je je zintuigen volgt, ontdek je steeds iets nieuws, ook al ga je telkens naar dezelfde plek.”

Wat is je favoriete hide out in eigen land?

Mijn vriend bedacht het spelletje ‘Waar brengt de passer ons?’. We nemen de kaart van België, trekken met een passer een cirkel met een straal van twintig tot veertig kilometer en duiden daarbinnen een punt aan waar we naartoe willen. Zo ontdekken we unieke plekjes en verborgen parels. Tijdens de lockdown herontdekten we bovendien onze eigen buurt: de Scheldemeersen van Zevergem, Makkegem bos, de Bourgoyen, het Parkbos … Als je je zintuigen volgt, ontdek je steeds iets nieuws, ook al ga je telkens naar dezelfde plek.

Welk boek, welke serie of podcast ga je verslinden?

Ik heb nog een aantal boeken op het menu staan. Zo kreeg ik onlangs ‘Whole food voor elke dag’ van Amy Chaplin cadeau en ben ik benieuwd naar ‘Van klacht naar kans’ van dokter Juriaan Galavazi. Ook ‘Choose wonder over worry’ van Amber Rae staat op mijn lijstje. Ik volg Amber al een tijdje via Instagram en hou van haar inspirerende inzichten en levenslessen. Qua fictie zijn ‘Let op mijn woorden’ van Griet Op de Beeck en de serie van ‘De zeven zussen’ van Lucinda Riley aanraders. Beide auteurs weten me volledig mee te nemen in hun verhaal.

Wat is voor jou de beste manier om te herbronnen en er straks weer tegenaan te gaan?

Ik heb een aantal manieren om te herbronnen en zie ze als een toolbox waaruit ik telkens de meest geschikte optie kies, naargelang het weer, het tijdstip en de locatie waar ik me bevind. Zo kan ik intens genieten van een herstellende sessie yoga nidra of yin en kies ik wanneer mijn hoofd vol zit voor een meditatie, ademhalingsoefening of een wandeling in de natuur. Heb ik een dipje, dan staat een bezoekje aan de gym of een home work-out op het programma. Muziek en een bijhorend dansje in de woonkamer zorgen dan weer voor een instant smile. Daarnaast hou ik van dagdromen: ogen dicht, focussen op mijn ademhaling en in mijn herinneringen duiken. Heerlijk om weg te dromen en memorabele momenten te herbeleven. Vanuit die innerlijke rust ga ik vervolgens weer over tot actie.

Meer Anna? Volg haar dan via Instagram.

Volgende week in Bossy’s Summer Series: Ann De Bisschop