Vijf vragen en één spraakmaker: meer hebben we niet nodig om je een zomer lang te inspireren. Geniet van Bossy’s Summer Series, een luchtige zomerreeks die je goesting doet krijgen in nieuwe boeken, plekken en skills. We starten met founder Dorien Camps.

Dorien is getrouwd met N. en mama van baby M. In 2018 richtte ze Bossy op, Belgiës eerste online platform en fysiek magazine voor ondernemende vrouwen met inspiratie voor het leven op én naast de werkvloer. Haar meest recente mijlpaal: een vierde Bossy Magazine lanceren in tijden van corona. 

Hoe kom je mentaal in vakantiemodus?

Zo’n vakantiemodus vergelijk ik graag met die vliegtuigstand op mijn smartphone. Het betekent voor mij simpelweg niet bereikbaar zijn, niet moéten antwoorden. Mails, calls, dm’s, WhatsAppberichtjes: het kan soms allemaal wat overweldigend zijn. Die energievreters even uitschakelen doet wonderen.

Welke skill(s) wil je tijdens de zomermaanden aanscherpen en hoe ga je dat doen?

Ik volg momenteel de online opleiding ‘Ondernemen met impact’ van Laura Verhulst aka Madam Bakster via Smartass Academy. Verwacht je dus binnenkort maar aan een verslag! (lacht) Daarnaast wil ik me deze zomer nog verdiepen in twee topics: netwerken en financiën. Het eerste in functie van Bossy’s vijfde magazine, het tweede uit persoonlijke interesse en wie weet een volgend issue…

Dorien
© Studio Flashback

“Ik heb mezelf net àlle boeken van Lisa Messenger cadeau gedaan. Nu nog hopen dat M. het begrip middagdut eindelijk serieus neemt.” – Dorien

Wat is je favoriete hide out in eigen land?

Mijn favoriet is – sinds afgelopen weekend – het Kapitein Zeppospark in Gent. Dat is een “nieuw” stukje strand met leuke kades aan de Oude Dokken. De vibe die er hangt draagt instant bij aan mijn vakantiegevoel. Ik vind het trouwens heerlijk om tegen M. te zeggen dat we na zijn dutje “naar het strand gaan”. (lacht) Iets verderop ligt Cup, een nieuwe koffiebar. Ideaal om een iced latté uit te halen en vervolgens te gaan pootjebaden. Een tussenstop die we deze zomer vast maken als we in Diest gaan fietsen is de “lekdreef”, voor een bolletje vanille.

Welk boek, welke serie of podcast ga je verslinden?

We verslonden net ‘White Lines’, een serie op Netflix die zich afspeelt op Ibiza en voornamelijk over seks en drugs gaat. Die topics zouden mij persoonlijk niet meteen overtuigen, en toch is de reeks een aanrader. Tijdens mijn dagelijkse wandeling luister ik naar de podcast van Kobe, Nouhcka, Amy of Hanan. Sinds de lockdown lees ik opnieuw meer. Ik heb mezelf net àlle (werk)boeken van Lisa Messenger cadeau gedaan. Nu nog hopen dat M. het begrip middagdut eindelijk serieus neemt.

Wat is voor jou de beste manier om te herbronnen en er straks weer tegenaan te gaan? 

Wanneer ik beslis om echt vakantie te nemen, dan geldt er één regel: als ik niet wil werken, dan werk ik niet, en als ik wel wil werken, dan werk ik. Dat klinkt simpel, maar door die regel echt toe te passen, creëer ik geen verwachtingen, maak ik geen to-dolijstjes en voel ik me niet schuldig als ik een week lang niets doe. Wat me steeds goesting geeft om terug in gang te schieten, is praten over wat er allemaal mogelijk is. Over hoe ik het zie, of helemaal niet zie zitten. Zo’n diepgaand gesprek met N. zorgt ervoor dat ik ontzettend veel goesting heb om nieuwe ideeën die à la minute ontstaan in de praktijk om te zetten.

Volgende week in Bossy’s Summer Series: Kobe Van Reppelen