Vijf vragen en één spraakmaker: meer hebben we niet nodig om je een zomer lang te inspireren. Geniet van Bossy’s Summer Series, een luchtige zomerreeks die je goesting doet krijgen in nieuwe boeken, plekken en skills. Deze week aan het woord: Ellen Wauters.

Doet de naam Ellen Wauters niet meteen een belletje rinkelen, dan ken je haar vermoedelijk wel als haar alter ego: Jackie Bohème. Ellen ademt real estate, maar doet dat op haar eigen soulful manier. Als Jackie Bohème brengt ze een groep ambitieuze vrouwen samen in een real estate & hospitality agency met realisaties als Maison Jackie, L’appartement Jackie, île, Fonder als resultaat.

Hoe kom je mentaal in vakantiemodus?

Voor mij betekent vakantie traagheid en stilte, waardoor ik tijd kan maken om inspiratie op te doen. Ik ben niet het type dat allerlei activiteiten inplant, maar probeer echt te genieten van kleine momenten waar ik tijdens de werkweken geen tijd voor kan maken. De zon helpt natuurlijk ook altijd om in vakantiestemming te komen! Ik maak mezelf een fris drankje en zet me met een stapel van mijn mooiste magazines (Cereal, Milk Magazine, Akt …) op het terras. Even wegdromen en tegelijk nieuwe inzichten krijgen voor aankomende projecten.

Welke skill(s) wil je tijdens de zomermaanden aanscherpen en hoe ga je dat doen?

Jackie Bohème is op korte tijd enorm gegroeid, zowel qua businessmodel als qua personeel. Toen ik ermee begon, was dit vooral vanuit een persoonlijke missie om te inspireren, maar ondertussen zijn we een full-on agency voor interieur, vastgoed en hospitality concepten, helpen we bedrijven in de vastgoedsector bij hun branding en communicatie en hebben we een webshop met een eigen collectie aan lifestyle items. Kortom, heel wat zaken die structureel management vereisen. Ik wil dan ook écht tijd maken om mijn (people) management skills en time management skills bij te schaven en te verfijnen. Ik geniet er echt van om mijn zaak en mijn personeel te zien groeien. Boeken en podcasts zijn een eeuwige bron van inspiratie, maar ook door te connecteren met mensen uit mijn netwerk en hen de pieren uit de neus te halen, leer ik heel veel bij. (lacht)

DSCF0003 (1)
© Thibault De Schepper

“Om de een of andere reden denken we dat een vakantie volgepland moet zijn met allerlei activiteiten.”

Wat is je favoriete hide out in eigen land

Maison Jackie, zonder twijfel. We transformeerden de benedenverdieping – normaal een eventlocatie- tot een gastenverblijf voor twee personen. Je hebt dus een volledige verdieping met prachtige open keuken, slaapkamer, lounge, badkamer én tuin met zonneterras helemaal voor jezelf. Bovendien bieden we leuke extra’s aan zoals breathing sessions, picknicks, een driegangendiner …  Zeker weten dat ik hier zelf ook verschillende keren als gast zal komen herbronnen.

Welk boek, welke serie of podcast ga je verslinden?

Ik ben grote fan van de podcasts van Esther Perel. Haar inzichten over menselijke relaties zijn echt mind-blowing en hebben me al enorm geholpen om een betere partner, mama en leidinggevende te zijn.

Wat is voor jou de beste manier om te herbronnen en er straks weer tegenaan te gaan?

Rust en stilte, ik denk dat heel veel mensen de luxe van stilte nog moeten ontdekken. Om de een of andere reden denken we dat een vakantie volgepland moet zijn met allerlei activiteiten. Geef mij dus maar veel slaap en lekker eten. Ook niet elke film of boek moet je iets bijleren, ik kan er echt van genieten om mijn verstand op nul te zetten met een film zoals ‘Sex and the City’.

Meer Ellen? Volg haar alter ego Jackie Bohème dan via Instagram.

Volgende week in Bossy’s Summer Series: Hanne Luyten.