Vijf vragen en één spraakmaker: meer hebben we niet nodig om je een zomer lang te inspireren. Geniet van Bossy’s Summer Series, een luchtige zomerreeks die je goesting doet krijgen in nieuwe boeken, plekken en skills. Deze week aan het woord: Isabeau Reynvoet. 

Anderhalf jaar geleden begon Isabeau als stagiaire bij Bossy, intussen werkt ze als freelance journaliste en fotografe. Op haar eigen website www.getguided.be deelt ze reisverhalen, tips en tricks met de wereld. Isabeau noemt zichzelf wel eens een full-time toerist en heeft een neus voor de allerleukste hotspots. 

Hoe kom je mentaal in vakantiemodus?

Het mooie aan mijn job is dat ik altijd – minstens een beetje – in vakantiemodus ben. De keerzijde van het verhaal is dat ik altijd ‘aan’ sta. Ook (en vooral) op vakantie ben ik op zoek naar leuke hotspots en verhalen en zeul ik mijn camera letterlijk overal mee naartoe. Ga je met mij mee op reis dan is dat dus niet altijd even ontspannend. (lacht) Deze winter sloot ik met mijn lief de deal dat we er één keer per jaar écht tussenuit gaan, zonder camera of hidden agenda. Benieuwd of dat me lukt!

Welke skill(s) wil je tijdens de zomermaanden aanscherpen en hoe ga je dat doen? 

Ik heb net een avondopleiding fotografie achter de rug en wil me deze zomer verder verdiepen in SEO (Search Engine Optimization), iets dat zowel voor Bossy als Guided goed van pas komt. Het boek ‘Krachtige SEO’ van Frederik Vermeire zou een aanrader zijn, maar andere tips zijn altijd welkom. 

ISABEAU-06122-(1)
© Arnaud Neyt

“Herbronnen doe ik het liefst on the go. Ik moet geregeld uit mijn vertrouwde omgeving worden weggerukt, om vervolgens in een andere stad, land of cultuur te belanden.”

Wat is je favoriete hide out in eigen land?

Een favoriet? Heb je een uurtje? (lacht) Ik hou enorm van verre reizen – hoe verder, hoe liever – maar de voorbije maanden deden me beseffen dat er ook in eigen land ontzettend veel te beleven valt. Zo plan ik binnenkort een staycation bij B&B Friday in Gent en staat een nachtje bij Nutchel hoog op de verlanglijst. Woon je in Gent en omgeving dan moet je trouwens in de Gentbrugse Meersen zijn. De ideale picknickplek en dat op amper tien minuten van het centrum.

Welk boek, welke serie of podcast ga je verslinden?

Tijdens de lockdown kreeg ik een overdosis Netflix binnen en daar wil ik deze zomer verandering in brengen. Ik hoop opnieuw wat sneller naar een boek of magazine te grijpen. Met stip op nummer één in die laatste categorie: het Britse Suitcase Magazine en Petite Passport, het magazine van de Nederlandse reisjournaliste Pauline Egge. Luisteren doe ik onder andere naar de podcast van Women Who Travel en Unlocking Us van Brené Brown

Wat is voor jou de beste manier om te herbronnen en er straks weer tegenaan te gaan?

Herbronnen doe ik het liefst on the go. Ik moet geregeld uit mijn vertrouwde omgeving worden weggerukt, om vervolgens in een andere stad, land of cultuur te belanden. Die prikkels houden me wakker, geïnspireerd en helpen me om hoofd- en bijzaken van elkaar te scheiden. Het klinkt misschien cliché, maar reizen is de benzine die mijn motor op gang houdt. 

Meer Isabeau? Volg haar dan via Instagram.

Volgende week in Bossy’s Summer Series: Julie Van den Kerckhove