Vijf vragen en één spraakmaker: meer hebben we niet nodig om je een zomer lang te inspireren. Geniet van Bossy’s Summer Series, een luchtige zomerreeks die je goesting doet krijgen in nieuwe boeken, plekken en skills. Deze week aan het woord: Julie Van den Kerchove. 

Julie Van den Kerchove is plant-based chef en het gezicht achter de populaire blog Julie’s Lifestyle. Ze schreef onder andere de boeken ‘Julie Natuurlijk’ en ‘Het Keto Plan’ en runt samen met zakenpartner Simon Matthys ALL GOOD, Belgiës eerste raw vegan en keto productlijn. Julie’s nieuwste boek ‘Keto in 15 Minuten’ ligt sinds 19 maart in de winkel. 

Hoe kom je mentaal in vakantiemodus?

Ik probeer mijn schermtijd zoveel mogelijk te beperken en zoek het liefst de natuur op. Lange wandelingen in het bos of de bergen, zwemmen in zee, dicht bij huis of verder weg: ik ben een enorm buitenmens. De zomer staat voor mij ook gelijk aan gezellige etentjes met vrienden, meer tijd om inspirerende boeken te lezen … Alles verloopt aan een rustiger tempo. 

Welke skill(s) wil je tijdens de zomermaanden aanscherpen en hoe ga je dat doen? 

Ik kocht onlangs het online programma van The AstroTwins (astrologie) en daar wil ik me zeker in verdiepen. Aangezien ik soms echt nog van de oude stempel ben, volg ik ook een online cursus over nieuwe ontwikkelingen in de digitale wereld. En ik heb een paar boeiende nieuwe projecten op de agenda staan waar ik me deze zomer op wil storten. 

Keto-in-15-Minuten_Julie-Van-den-Kerchove_Foto-Credit-Heikki-Verdurme_Sfeer-13
© Heikki Verdurme

“Elke dag bewegen, in de stilte van de natuur, is voor mij essentieel om me goed in mijn vel te voelen.”

Wat is je favoriete hide out in eigen land?

Ik heb niet één favoriete plek, maar zoek wel steeds de natuur op. Je zal me niet zo snel in de stad op een terrasje zien. Verder kijk ik er naar uit om opnieuw naar de Ardennen af te zakken, heerlijk hoe authentiek sommige stadjes daar zijn gebleven. Ook om te hiken zijn de Ardennen top. Zelfs onze dwergteckel George legde al tochten af van 25 kilometer. (lacht)

Welk boek, welke serie of podcast ga je verslinden?

Op Netflix kijk ik momenteel onder andere ‘The Restaurant’, ‘Valeria’ en ‘The Crown’. Ik lees ‘Het boek waarvan je wilde dat je ouders het gelezen hadden’ van Philippa Perry, ‘Een Nieuwe Aarde’ van Eckhart Tolle en ‘The Big Leap’ van Gay Hendricks.

Wat is voor jou de beste manier om te herbronnen en er straks weer tegenaan te gaan? 

Elke dag bewegen, in de stilte van de natuur, is voor mij essentieel om me goed in mijn vel te voelen. Ik ben een echt ochtendmens en ben vaak al wakker met de zonsopgang tussen vijf en zes. Dan ga ik samen op pad met mijn hondje. Wanneer iedereen nog slaapt en de natuur pas wakker wordt, hangt er een heel bijzondere energie in de lucht. Verder kan ik enorm genieten van etentjes en quality time met vrienden. Goed om de knop om te draaien en werkstress te relativeren. Lachen en beweging zijn voor mij de beste medicijnen tegen stress!

Meer Julie? Volg haar dan via Instagram.

Volgende week in Bossy’s Summer Series: Evelyn Verzelen