Vijf vragen en één spraakmaker: meer hebben we niet nodig om je een zomer lang te inspireren. Geniet van Bossy’s Summer Series, een luchtige zomerreeks die je goesting doet krijgen in nieuwe boeken, plekken en skills. Deze week aan het woord: Pieterjan Verhaeghen.

Pieterjan Verhaeghen is de co-founder en general manager van Bolt, het eerste energieplatform in België. Met dat platform wil hij heel het land snel en eenvoudig laten overschakelen op echt duurzame energie. Pieterjan woont in Brussel samen met zijn vriendin. Binnenkort verwachten ze hun eerste kindje.

Hoe kom je mentaal in vakantiemodus?

Mijn job is heel hectisch en ik word bijna letterlijk dag en nacht bestookt met informatie. Het is voor mij daarom heel moeilijk om de knop volledig uit te zetten. Ontspannen doe ik het best in bad of met een goed glas wijn in de zon, zo ver mogelijk van mijn gsm verwijderd. Wat nog beter werkt is de natuur intrekken voor een kampeertrip, dan ben ik volledig weg. Genieten!

Welke skill(s) wil je tijdens de zomermaanden aanscherpen en hoe ga je dat doen?

Ik word binnenkort voor de eerste keer vader, dus heb ik op korte tijd een hoop skills te leren. Heel wat nieuwigheden waar ik voordien nog nooit van had gehoord, worden plots ontzettend relevant. Zo bestaan er blijkbaar heel wat verschillen tussen buggy’s en autostoelen. (lacht) Mijn zomer is goed gevuld met de voorbereidingen voor onze baby.

2 (1)
© Illias Teirlinck

“Een vakantie is het ideale moment om uitdagingen te bespreken met vrienden en zo nieuwe ideeën op te doen.”

Wat is je favoriete hide out in eigen land?

Dat is zonder twijfel het Zoniënwoud. Weinig mensen weten dat dit gigantische bos een uitloper heeft tot diep in onze hoofdstad. De rand van het bos is maar vijf minuten van waar ik woon. Vaak vertrekken we voor een fietstocht door het bos om te genieten van de rust. Afsluiten kan dan op het terras van Café La Pompe of Bar Du Matin bij ons in de buurt. De lokale horeca steunen, een goed excuus! Een tweede favoriete hide out is Camping Belgica van Studio Brussel dat volledig draait op het mobiele zonnepark van Bolt. Het is het gezelligste én bovendien groenste evenement dat deze zomer in België plaatsvindt.

Welk boek, welke serie of podcast ga je verslinden?

‘Congo’ van David Van Reybroeck verscheen een tijd geleden al op mijn radar en staat nu – omwille van de gebeurtenissen in de Verenigde Staten – bovenaan mijn lijst. Ik hoop er tijdens onze vakantie in de Provence door te geraken, want het is best een lijvig boek.

Wat is voor jou de beste manier om te herbronnen en er straks weer tegenaan te gaan?

Ik denk dat herbronnen een continu proces is. Tijdens hectische periodes vind ik voornamelijk inspiratie tijdens het sporten. Zo krijg je tijdens het lopen de tijd om alles eens goed in perspectief te plaatsen. Een vakantie is dan weer het ideale moment om uitdagingen te bespreken met vrienden en zo nieuwe ideeën op te doen.

Meer Pieterjan? Volg hem en Bolt dan via Instagram.

Volgende week in Bossy’s Summer Series: Kato Callebaut.