Vijf vragen en één spraakmaker: meer hebben we niet nodig om je een zomer lang te inspireren. Geniet van Bossy’s Summer Series, een luchtige zomerreeks die je goesting doet krijgen in nieuwe boeken, plekken en skills. Deze week aan het woord: Kim Hertogs.

Kim Hertogs is actrice, schrijfster en creatief onderneemster. Met The Fieldwork helpt ze mensen om bewuster in het leven te staan. Dat doet ze door middel van workshops, surfreizen, inspiratie over gezond leven en de Self Care Club. Kim woont in Antwerpen, maar brengt haar tijd het liefst door op zee. 

Hoe kom je mentaal in vakantiemodus?

Zodra ik vertrek naar mijn bestemming (met de auto, trein, fiets of het vliegtuig) kom ik mentaal in vakantiemodus. Bij voorkeur doe ik dat met een knapzak vol zelf bereid food for fieldtrips én met mijn favoriete leesvoer bij de hand. Dat maakt het helemaal af.

Welke skill(s) wil je tijdens de zomermaanden aanscherpen en hoe ga je dat doen?

Bij het begin van de corona-periode heb ik me een nieuw skateboard aangeschaft omdat ik voelde dat er wel wat tijd zou zijn om hierop te oefenen. Verder zou ik graag mijn surfskills verbeteren. Ik kan niet wachten om mijn surfspullen in te laden en te vertrekken!

_MG_5848
©Tijs Vervecken

“Sterk en gezond in mijn lichaam zitten, geeft me kracht en bakken energie om er weer volledig tegenaan te gaan.”

Wat is je favoriete hide out in eigen land?

Als ik mijn teentjes in het water kan dippen, ben ik blij. Of dat nu op een koude dag in januari is, of op een warme in juni, het geeft me een gevoel van samensmelting met de natuur. Als je naar de zee kijkt, heb je geen idee van het land achter je, dat geeft me dat bijzondere gevoel van eindeloze mogelijkheden. Ik kan ook heel goed nadenken als ik ver kan kijken. Daarom ben ik graag in de nabijheid van een spectaculaire hoeveelheid water, waar ook ter wereld.

Welk boek, welke serie of podcast ga je verslinden?

Ik ben een echte lezer en lees steeds een vijftal boeken tegelijk. De laatste jaren is dat weinig of geen fictie, daar moet je tijd voor hebben! (lacht) Ik gebruik die tijd liever om iets bij te leren. Zo ben ik al voorzichtig begonnen in ‘Amerikanah van Chimamanda Ngozi Adichie en ik kijk ernaar uit dat boek deze zomer volledig te verslinden. Ook ‘Swell’ van Liz Clark en ‘Girl, Woman, Other’ van Bernardine Evaristo gaan zeker mee op vakantie.

Voor een scherm zal je me niet vaak zien tijdens de warme zomermaanden. Podcasts verslind ik daarentegen gulzig tijdens mijn ellenlange autoritten naar het zuiden. Ik luister alles wat ik kan vinden van Esther Perel en Brené Brown, maar ook van Oprah kan je geweldig interessante luistersessies vinden. Verder luister ik ook naar boekbesprekingen, zodat ik weet of een bepaald boek de moeite waard is. Een nerd in het kwadraat? Yes, that’s me! (lacht)

Wat is voor jou de beste manier om te herbronnen en er straks weer tegenaan te gaan?

Ik kan er echt van genieten om intens te bewegen op vakantie. Dan ga ik twee tot drie keer per dag het water in om te surfen zodat mijn lichaam zich daar volledig aan aanpast, heerlijk! Sterk en gezond in mijn lichaam zitten, geeft me kracht en bakken energie om er weer volledig tegenaan te gaan.

Meer Kim? Volg The Fieldwork dan via Instagram.

Volgende week in Bossy’s Summer Series: Ellen Wauters.