Vijf vragen en één spraakmaker: meer hebben we niet nodig om je een zomer lang te inspireren. Geniet van Bossy’s Summer Series, een luchtige zomerreeks die je goesting doet krijgen in nieuwe boeken, plekken en skills. Deze week aan het woord: Shelley Barendregt.

Shelley Barendregt is Bossy’s structuurgoeroe. Met haar bedrijf Hashtag Lifegoals brengt ze systemen en efficiëntie in het leven van ondernemers. Dat doet ze onder andere door middel van coachings, een werkboek én haar handige Pretty Productive Planner. Shelley woont in Rotterdam samen met haar vriend en kat Malibu.

Hoe kom je mentaal in vakantiemodus?

Een zonnetje helpt altijd. Daarnaast is vakantie voor mij een moment waarop ik kan doen waar ik zin in heb. Ik probeer dan ook zo min mogelijk te plannen en te zien wat de dag brengt. Heerlijk! Ik pak er graag een goed boek bij met een kop koffie of, later op de dag, een glaasje wijn.

Welke skill(s) wil je tijdens de zomermaanden aanscherpen en hoe ga je dat doen?

Deze zomer ga ik mijn skills als ondernemer verder aanscherpen. Het helpt al dat ik begin dit jaar met een business coach ben gestart, maar ik blijf actief op zoek naar waardevolle webinars, podcasts, boeken en blogs. Het is belangrijk (en leuk) om te blijven leren en ik ben steeds op zoek naar nieuwe inspiratie.

RBP_9549-Edit
© Kim van Klaveren

“Ik ben een ontzettende planfanaat, maar herbron door net even niets te plannen.”

Wat is je favoriete hide out in eigen land?

Ik kan heel erg genieten van een zomerse dag op mijn eigen balkon, maar vind het ook fijn om naar een bungalow in de natuur te gaan. Eind vorig jaar trok ik met mijn vriend een lang weekend naar de Loosdrechtse Plassen, dat was echt voor herhaling vatbaar. Een heerlijk huisje en vlakbij mooie natuur om in te wandelen.

Welk boek, welke serie of podcast ga je verslinden?

Ik begon onlangs te lezen in ‘The 4-Hour Workweek’ van Tim Ferris en ben van plan om dit boek deze zomer uit te lezen. Daarnaast zijn alle edities van Bossy Magazine ook erg fijn op een zonnige zomerdag op mijn balkon. (lacht) Qua podcasts ben ik gek op de rake woorden van mijn coach Veronique Prins van Je Zaak Voor Elkaar en de praktische tips en tools die je in de Limitless Life Podcast krijgt toegereikt. Onlangs heb ik ook de podcast van Camp Bluff ontdekt waarin creatieve vrouwelijke ondernemers worden geïnterviewd. Stuk voor stuk aanraders. Genoeg te luisteren deze zomer dus!

Wat is voor jou de beste manier om te herbronnen en er straks weer tegenaan te gaan?

Ik moet deze zomer echt ergens een pauze inlassen. Het liefst eentje van een week of twee. Daarin werk ik dan ook écht niet, maar houd ik mij alleen maar bezig met waar ik zin in heb. Best grappig want ik ben een ontzettende planfanaat, maar herbron door net even niets te plannen. Dat heb ik soms nodig om er daarna weer met volle kracht tegenaan te gaan!

Meer structuurtips van Shelley? Volg Hashtag Lifegoals dan via Instagram.

Volgende week in Bossy’s Summer Series: Kim Hertogs.