Zonder energie kan je die to-dolijst moeilijk aan. Daarom vindt team Bossy het belangrijk om je tools te geven zodat je je ook intern energiek voelt. Samen met Diana, CEO van JUS JUS, ontdekken we de meerwaarde van collageen wanneer het gaat over de gezondheid van je lichaam en huid.

 

Wat is collageen?

Collageen is het meest voorkomende eiwit in ons lichaam en vormt het grootste deel van de huidstructuur, zo’n 75 tot 80% om precies te zijn. Dit type eiwit speelt een belangrijke rol wanneer we het hebben over de gezondheid van onze botten, gewrichten en bindweefsels, spieren, darmen, nagels, haar en huid. Je lichaam maakt van nature collageen aan door aminozuren te combineren met belangrijke vitamines en mineralen zoals vitamine C, zink en koper. Wil je bijven genieten van een gezonde en stralende huid? Dan is het belangrijk om de productie van collageen te ondersteunen.
collageen

“Het maakt niet uit of je dierlijk of plantaardig eet. In beide categorieën vind je tal van opties die je helpen om je lichaam een ware collageen boost te geven.” – Diana

Hoe ondersteun ik de natuurlijke productie van collageen?

Eén antwoord: voeding! Het maakt niet uit of je dierlijk of plantaardig eet, in beide categorieën vind je tal van opties die je helpen om je lichaam een ware collageen boost te geven. Voeding die rijk is aan antioxidanten zoals amandelen, granaatappel, bosbes, bonen en cacao stimuleren de natuurlijke collageenproductie van je lichaam.

Waarom antioxidanten? Waar darmontsteking is, zal er huidontsteking zijn en dit betekent een versnelde afname van collageen en elastine, maar ook meer kans op huidproblemen zoals acne en eczeem. Hoewel de collageenproductie afneemt met de leeftijd, kunnen we met onze levensstijl- en voedingskeuzes de snelheid van dat proces beïnvloeden. Dat betekent ook: minder stress toelaten in je leven. Moeilijk, I know! Kiezen voor antioxidanten betekent de effecten van agressieve stoffen verminderen die collageen aantasten. Resultaat: een stralende huid, vrolijke darmen en jij die barst van energie! Kom maar op met die to-dolijst.

collageen tips

“Wil je bijven genieten van een gezonde en stralende huid? Dan is het belangrijk om de productie van collageen te ondersteunen.” – Diana

Snelle en gemakkelijke collageen boosters

  • Bananenbrood met chocolade! Geen zin om zelf bananenbrood te maken? Vind hier deze heerlijke snack zonder toegevoegde suikers of zoetstoffen. Het bananenbrood is gemaakt met ingrediënten die de collageenproductie ondersteunen en bevat organisch, zeecollageen.
  • Verhoog je inname van vitamine C. Goede bronnen van vitamine C zijn onder andere donkere bladgroenten, spruitjes, citrusvruchten, broccoli en aardbeien. Allemaal voedzame ingrediënten die overvloedig aanwezig zijn in sapjes zoals Floo Fighter en Skinny G en zelfgemaakte soepen.
  • Probeer bottenbouillon uit! Toegegeven: het klinkt niet erg sexy maar er bestaat bijna niets voedzamer voor onze darmen. Bottenbouillon is rijk aan glycine (het aminozuur dat onze darmen helpt beschermen en versterken) maar ook aan proline (die de productie van collageen ondersteunt) en L-glutamine (dat de darmbarrière versterkt). Ook werkt dit type bouillon ontstekingsremmend.

Wil je meteen zelf aan de slag? Dankzij de interessante kortingscode BOSSY20 probeer je het allemaal zelf eens uit. Meer weten over JUS JUS? Volg het hier via Instagram.

Beeld: Barbara Jacops