Elke maand vragen we een ondernemende vrouw naar haar tien belangrijkste lessen. Starten doen we met Annelies Lambert van Go as u.r. Het label voorziet girls on-the-go van duurzame mode-items en natuurlijke beauty-producten.

1/ Koop minder, leef meer

Dit bewustzijn is bij mij doorheen de jaren gegroeid. Nu probeer ik impulsaankopen te vermijden en echt te investeren. Vaak stel ik mezelf de vraag of ik een bepaald item echt nodig heb. Ik investeer liever in belevenissen, die zijn onbetaalbaar.

2/ Verleg je grenzen

Neem je leven in handen en streef naar de allerbeste versie van jezelf. Heeft iets voor jou geen meerwaarde? Voel je dan niet schuldig om ‘nee’ te zeggen. Investeer in jezelf en blijf bijleren. Vanuit deze overtuiging ben ik ooit mijn eigen label gestart en volgde ik een training tot yoga teacher. Met de juiste motivatie is alles mogelijk.

3/ Blijf trouw aan jezelf

Iets wat vaak over het hoofd wordt gezien maar voor mij enorm belangrijk is: blijf jezelf en ‘Go as u.r.’.

4/ Leer uit tegenslagen

Tegenslag? Laat je er niet door neerhalen en raak niet te snel gefrustreerd. Zie het als een ervaring die je sterker maakt en van waaruit je kan groeien. Ook de beslissingen die ik neem voor Go as u.r. zijn niet perfect. Dan probeer ik bij te sturen en vooruit te kijken. Stay positive!

5/ Draag zorg voor jezelf

Selfcare, tegenwoordig een hot topic maar zo belangrijk. Draag zorg voor jezelf en geniet ten volle van de momenten die je hiervoor voorziet. Sporten geeft me elke dag de energie om tot ’s avonds door te gaan. Ook reizen laadt mijn batterijen op.

6/ Doe eens iets impulsiefs

Het is oké om af en toe een impulsieve beslissing te nemen. Probeer niet alles te plannen en volg niet enkel de weg die je al kent. Zelf hou ik ervan mezelf uit te dagen door nieuwe en onbekende dingen te proberen. Het geeft me een zalig gevoel om op een totaal nieuwe plek te zijn.

7/ Zoek een klankbord

Omring jezelf met experts en ervaringsdeskundigen, met andere vrouwen en ondernemers. Het is zo inspirerend om de visie van anderen te horen en ervaringen te delen. Deel uitmaken van een community met dezelfde mindset geeft me een fijn gevoel en kan interessante inzichten opleveren.

8/ Los de problemen op als ze zich stellen

Ik ben een optimist in hart en nieren en zie geen problemen tot ze er echt zijn. Zo investeer ik mijn energie in de juiste dingen.

9/ Wind je niet op over futiliteiten

Niets in het leven is zo belangrijk als het lijkt op het moment dat je erover nadenkt. Bekijk situaties vanuit een breder perspectief. Hoe sterker je inzoomt op een bepaald aspect, hoe meer je het belang ervan overschat.

10/ Geloof in jezelf en volg je passie

Doe wat je graag doet en waar je goed in bent. Laat je door niets of niemand tegenhouden. Go go go!

Samen met Annelies mogen wij één lucky lady blij maken met een mascara en lipstick van Go as u.r. Meedoen aan de wedstrijd? Dat kan hier.

Foto: Victoriano Moreno