Wanneer we vijf generaties vragen naar hun ultieme dromen en doelen, krijg je uiteenlopende antwoorden. Tussen de regels door lees je ook gelijkenissen én openhartige getuigenissen. Zo vragen we onder andere Saskia Neirinckx, oprichter van The Wicked, naar haar successen.

“Ooit was ik grafisch ontwerper, maar ik had nooit het gevoel dat ik erin uitblonk. Dus dat heb ik achtergelaten om andere dingen te proberen. Ik ben enorm competitief, vooral met mezelf. Ik wil echt uitblinken in mijn job en zo weinig mogelijk mensen boven mij hebben in een organisatie zodat ik mijn eigen visie kan volgen. Als PR-strateeg blijf ik mezelf verbeteren en uitdagen om nóg te verscherpen.” Ik waak heel streng over wat ‘on brand’ is voor The Wicked. Alleen dan kan ik me specialiseren, gewenste resultaten halen en een goede prijs voor mijn werk vragen.” Een autoriteit zijn in haar vak, dat was altijd al de drive van Saskia.

“Succes is eveneens me vrij voelen terwijl ik heel hard werk. Dat is jaren van finetunen geweest. Mijn hobby’s en werk overlappen nu grotendeels, en zelfs mijn ouderschap is mee in een ultiem tijdsefficiënte constructie gevlochten. Ik zou het niet anders meer willen”, gaat Saskia verder. .”

BOSSY_Saskia_The Wicked_PR
© BURO BONITO

“Personeel hebben is voor mij geen maatstaf van succes. Vrijheid, dat wel.”

– Saskia

Londen is een terugkerend thema in het leven van Saskia. Een treinritje naar de metropool duurt maar zo’n twee uur. In Londen graaft Saskia naar culinaire trends die in België nog moeten doorbreken, om die te verwerken in trendrapporten en een food trend tour voor professionals. “Toen ik afgestudeerd was, wilde ik naar Londen verhuizen. Maar mijn beste vriend stierf en ik nam zijn job over. De ene na de andere opdracht volgde en dus bleef ik in Antwerpen. Doorheen de jaren heb ik geleerd om af en toe preventief op de pauzeknop te duwen. Ik wil altijd presteren en opleveren wat ik beloof. Tijdens bepaalde periodes blokkeer ik ruimte voor mezelf, en dat zie ik als een nodige vrijheid. Nog voor ik ondernemer was, werkte ik mezelf kapot voor een internationale retailer. Ik bleef doorwerken en kon geen afstand nemen van mijn job. Ik had een kleine baby en spendeerde de helft van de tijd in het buitenland. Ik crashte.”

Als zelfstandige vond Saskia hoe ze op maat van zichzelf kan werken. “Ik neem enkel klanten aan waar ik écht voor wil werken. Die mindset maakt een wereld van verschil. Ik ben geen passe-partout en dus geen match voor elke klant. Ik wil specifieke projecten hebben die bij mijn specialisatie passen en waar ik topresultaten voor kan afleveren. Zo is personeel hebben voor mij geen maatstaf van succes. Vrijheid, dat wel. Vijf jaar lang had ik een klein team. Ik merkte dat ik meer opdrachten aannam in functie van de talenten en begrenzingen van mijn team. Sinds de pandemie werk ik terug alleen, en nu blijkt dat ik het nu een luxe vind om geen team te hebben. Mijn eigen wellbeing en werkgeluk hebben voor mij prioriteit boven winst of pakweg met een groot team werken. Het was wennen om zoveel werk terug in mijn eentje te verzetten, maar ik werk terug in mijn eigen zone of genius. Resultaat: ik werk gerichter en voel over het algemeen meer vrijheid, ook al werk ik non-stop. Tijdens de pandemie heb ik moeten zigzaggen om mijn diensten continu aan te passen naar wat de markt nodig had door de voortdurend wijzigende omstandigheden. Met een team zou ik niet zo wendbaar geweest zijn.”

Benieuwd naar het volledige interview met Saskia en hoe andere ondernemende vrouwen zoals Karolien Olaerts en Barbara Sarafian succes ervaren? Bestel Bossy’s Succes Issue in onze shop.

Beeld: Buro Bonito