Elke maand vragen we een ondernemende vrouw naar haar tien belangrijkste lessen. Deze maand is het de beurt aan Liesbeth Diels, styliste en het brein achter de geweldige kraagjes van Lilirooz.

1/ Doe het met passie

Een les die ik zowel professioneel als privé doortrek. Het vraagt energie om iets te doen vanuit passie en liefde, maar wat je ervoor terugkrijgt is het meer dan waard.

2/ Wees dankbaar

Elke dag voor het slapengaan, som ik voor mezelf vijf dingen op waarvoor ik dankbaar ben. Zo ga ik met een geluksgevoel slapen en word ik ook blij terug wakker. Deze gewoonte heb ik te danken aan mijn lievelingsboek: ‘Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt’ van Haemin Sunim.

3/ Draag zorg voor jezelf

Drie keer per week ga ik in mijn ééntje een uur wandelen terwijl ik naar een inspirerende podcast luister. Ik vind het belangrijk om zowel mijn innerlijke als uiterlijke zelf goed te onderhouden en probeer daar dagelijks werk van te maken. Een goede planning en routine helpen me daarbij.

4/ Wees trouw aan jezelf

Het leven loopt niet altijd volgens plan en op jonge leeftijd moest ik al heel wat watertjes doorzwemmen. Doorheen dit proces leerde ik mezelf kennen. Daar ben ik enorm dankbaar voor. Ik investeer mijn energie nu in de dingen en mensen die mijn hart sneller doen slaan.

5/ Mislukken bestaat niet

Lukt iets niet zoals je had gehoopt? Zie het als een les en een ervaring die je weer wat dichter bij jezelf brengt. Probeer opnieuw en je zal zien dat het nu al heel wat beter lukt.

6/ Omring jezelf met de juiste mensen

Goed zijn in alles bestaat niet. Daarom is het belangrijk jezelf te omringen met de juiste mensen. Elke maand ga ik ontbijten met een vriendin die ook ondernemer is. Het geeft me zoveel energie!

7/ Denk groots

Durft te dromen en durf doelen te stellen die op het eerste zicht onbereikbaar lijken. Laat je vooral niet belemmeren door tegenslagen. Op een dag draagt Ellen DeGeneres mijn kraagje, you will see!

8/ Geniet van wat je doet, terwijl je het doet

Wanneer we iets willen bereiken, zijn we vaak gefocust op het eindresultaat of the next step. Zo gingen er al heel wat grootse dingen aan mij voorbij zonder ervan te genieten. Ik besef nu steeds meer dat plezier maken cruciaal is in het leven.

9/ Heb geduld

Het geeft zoveel voldoening om zelf iets te creëren, maar je passie najagen, vraagt tijd. Wil je een doel behalen? Dan heb je heel wat geduld nodig. Al durf ik ook toegeven dat dit niet altijd even eenvoudig is.

10/ Leef

Doe de dingen waar jij blij van wordt. Dat is volgens mij de basis van alles. Genieten van een heerlijke tas koffie, luidkeels meezingen met de radio, een wandeling maken met de zon op je gezicht … Zorg voor voldoende van deze geluksmomentjes doorheen je dag.

Benieuwd naar de styling-avonturen van Liesbeth? Volg haar dan via Instagram.

Foto: Elien Janssen