The Book Club is Bossy’s ode aan het geschreven woord. Laat je als lezer verrassen door interviews met auteurs, interessante lijstjes en de favoriete boeken van Team Bossy. Het doel van deze nieuwe rubriek: je online inspireren voor je volgende offline rustmoment. Vandaag lijsten we vijf kookboeken op van enkele ondernemende vrouwen én man, die je inspireren van ontbijt tot avondmaal.

Gezellig Kokerellen

Hoe begin je aan een recept zonder stress, ‘ontplofte’ keuken of hoogstaande culinaire voorkennis? Met dat idee begon Ellen Van Gool aan haar nieuwe kookboek ‘Gezellig Kokerellen’. In dit boek vind je onder andere ovenschotels en eenpansgerechten zodat je tijdens drukke periodes toch even kan genieten aan tafel met het hele gezin. Bovendien vertelt Ellen je dé vijf gouden tips om de perfecte kaasplank te maken. Heb je zin in iets zoet? Dan charmeert ze je met roomijs met supersnelle Snickers-saus, Oreo-truffels en nog zoveel meer. 
GezelligKokerellen_Bossy

Team Bossy’s favoriete Kokerellen-gerecht? Het zal niet lang duren voor we de Malteserchocoladecake uittesten! 

Dit boek is voor jou als

je wil scoren op een date night, graag kookt voor familie en vrienden, nood hebt aan bordje comfortfood of een snel recept tijdens de wekelijkse avondrush op tafel wil toveren

180° gezonder

Voor haar eerste kookboek ’180° gezonder’ bedacht voedingsdeskundige en personal trainer Sabrine Zarti 60 snelle oven-en bakplaatgerechten. Zo vragen de recepten maar vijftien (!) minuten van je tijd. Denk aan originele ontbijtrecepten (ooit al een ovenpannenkoek geprobeerd?), hapjes, maaltijden en desserts. De gerechten zijn onderverdeeld in handige categorieën zodat je zodat je nog sneller vind wat je zoekt.
180-graden-gezonder

Door een aantal slimme aanpassingen door te voeren, win je aan gezondheid en boet je niet in aan smaak of gemak”

– Sabrine

Dit boek is voor jou als

je vrolijk wordt van het idee better, faster, stronger. Met deze gerechten spendeer je niet alleen minder tijd in de keuken, je voelt je ook nog eens een pak fitter! Door een aantal slimme aanpassingen door te voeren, win je aan gezondheid en boet je niet in aan smaak of gemak”, schrijft Sabrine in haar eerste, maar waarschijnlijk niet laatste boek. 

Team Bossy’s favoriete 180°-gerechten

Het geitenkaaspakketje en stokbroodhapje

Messy Chef 3

Ooit al gehoord van ‘The Hulk pasta’ of de ‘Sandwich smoutebollen’? Wij ook niet. Wat het precies is, ontdek je in het derde kookboek van Jelle Beeckman aka The Messy Chef. Het boek staat vol tips, verrassende recepten en grappige bijschriften. Ben je vegetarisch of heb je niet alle ingrediënten in huis? Dan zorgt Jelle voor enkele alternatieven zodat je alsnog aan de slag kan.
Messy Chef 3

Toast met zoete aardappel, asperges en halloumi voor tijdens de volgende lunchmeeting? Yes please!

Dit boek is voor jou als

je graag uitpakt met iets nieuws wanneer familie of vrienden op bezoek komen. Of als je een kookboek met verschillende persoonlijke touches weet te waarderen. 

Team Bossy’s favoriete Messy gerecht

Toast met zoete aardappel, asperges en halloumi voor tijdens de volgende lunchmeeting 

Helen kookt elke dag

Tijdens de week is Helen advocate, in haar vrije tijd is ze Helen Kookt. In Helen kookt elke dag bundelt ze zestig van haar heerlijkste recepten. “Geen moeilijke, ingewikkelde gerechten met honderd ingrediënten, maar recepten die snel te bereiden zijn. Easy and fast, zonder te veel poespas, maar vooral met keiveel smaak”, schrijft Helen in haar boek. Daarnaast geeft ze je ook enkele handige tips om restjes te verwerken en om lekker te koken met een klein budget. 
Helen Bossy

Bevat het recept niet al te veel ingrediënten en is het budgetvriendelijk? Dan scoort dit kookboek bij jou extra punten. 

Dit boek is voor jou als

je lekkere én snelle gerechten verkiest. Bevat het recept niet al te veel ingrediënten en is het budgetvriendelijk? Dan scoort dit kookboek bij jou extra punten. 

Team Bossy’s favoriete gerecht van Helen

Wentelteefjes met ricotta en citroen 

Low Carb, lekker en snel

Met ‘Low Carb’ is Julie van den Kerchove niet aan haar publicatie-proefstuk toe. Met dit kookboek focust ze op het verhogen van je energie, je goed in je vel laten voelen, je slaap verbeteren en je immuunsysteem versterken. “Geniet met volle teugen van de recepten”, schreef Julie in het boek, toen ze ‘m voor ons signeerde. “Dat ze je veel energie en een blije buik mogen geven!”
LowCarb_Bossy

Op zoek naar een kookboek mét een 15-dagen-menuplanprogramma vol mealprep-tips? Dit is het! 

Dit boek is voor jou als

je op zoek bent naar een kookboek mét een 15-dagen-menuplanprogramma vol mealprep-tips. Recepten die gluten-, suiker- en grotendeels lactosevrij maken je meteen enthousiast. 

Team Bossy’s favoriete Low Carb gerecht

Gebakken spruitjes met edamame 
YAY, GIVEAWAY
We mogen een Bossy-lezer gelukkig maken met een pakket van de vijf (!) kookboeken uit dit artikel. Zin om het pakket te winnen? Doe mee met onze winactie door dit artikel op Instagram te delen en @wearebossy te taggen.
Omslagfoto Sabrine: Tasja Van Rymenant