Selfcare gaat om zoveel meer dan gezond eten en voldoende lichaamsbeweging. Je leven naar je hand zetten om een aantal ballen in de lucht te houden is een must. Heel wat apps helpen je hiermee op weg. Evelyn zet haar zeven aanraders op een rijtje.

1. 1Password

Je hebt als ondernemer heel wat aan je hoofd. Komt daarbij dat je al die wachtwoorden voor verschillende websites en apps moet onthouden. Met 1Password is dat verleden tijd. De app onthoudt al je wachtwoorden waardoor je met een eenvoudige click inlogt op de sites die je dagelijks gebruikt.

2. Blinkist

Het is belangrijk dat we mee zijn met de laatste trends uit onze sector. Maar we hebben vaak niet de tijd om een ganse dag op een seminar te vertoeven. Blinkist bundelt de belangrijkste ideeën uit meer dan 3000 boeken. Je luistert ernaar in je wagen of je leest ze ’s avonds in je zetel.

3. Calm

Een app waar je letterlijk rustig van wordt. Calm is een verzameling van meditatiesessies (verhalen of videosessies) die je helpen om bepaalde angsten te overwinnen, stress te verminderen of beter te slapen. Het is een van de favoriete apps van Evi Renaux, tipt ze in Bossy Magazine SS19.

4. FocusList

We hebben het waarschijnlijk allemaal: een manier waarop we onze dagelijkse to do’s bijhouden. De een pent ze neer, de ander steekt ze in haar agenda. Maak het jezelf een pak gemakkelijker met FocusList, een app waar je je to do’s insteekt en ook specifiek gaat inplannen. Een half uurtje voor dit, een uurtje voor dat. Het helpt je een betere focus te behouden doorheen de dag.

5. Evernote

Stel je voor dat je een plaats hebt waar je alles kan bundelen: to do’s, ideeën, notities, enz. Evernote is zo’n plek. Afhankelijk van hoe je het wil gebruiken, zijn er verschillende abonnementen: je kan kiezen voor sologebruik of je integreert er je volledige team zodat je samen deadlines, projecten en vergaderingen kan beheren.

6. TripIt

Wie veel reist, krijgt de nodige informatie via mail toegestuurd. Je print die dan waarschijnlijk uit en neemt het papier overal met je mee. TripIt is een app die al je vluchten en hotelreservaties bundelt. Zo heb je een praktisch overzicht van de geplande reizen voor de komende periode en check je overal eenvoudig in.

7. Motivation Quotes (via Play Store of iTunes)

Soms hebben we gewoon eens een goeie trap onder onze kont nodig. Want ook wij hebben dagen waarop we soms het bos door de bomen niet meer zien. De citaten in de app Motivation Quotes geven je de nodige moed en motivatie to keep going.

Beeld: Bruce Mars via Unsplash