“Een cadeau geven en krijgen, dat vind ik superleuk. Net daarom vind ik het goed om bewust na te denken over wat je iemand geeft voor Kerstmis. Zomaar iets onder de kerstboom plaatsen is niets voor mij.” Welke duurzame items van Belgische ondernemers dan wél op het verlanglijstje van Claire Vandervoort staan? Dat vertelt de designer van Voort Studio je graag zelf. 

Over Claire 

Claire Vandervoort ruilde België voor Los Angeles. In een land waar groots dromen de maatstaf is, vervulde ze haar ondernemerswens: een eigen handtassenlabel opstarten. Op een paar maanden tijd werd ze onderneemster én ontwerpster, zonder een diploma mode op zak. Ondertussen bouwt ze verder aan haar label Voort Studio én aan een nieuwe collectie voor in april 2023. 

Mindful accessoires

De Elise cardholder en keycase heb ik ontworpen met het idee dat we elke overwinning mogen vieren. Er hoort een klein ritueel bij beide items. Door het leer in een knoopje te leggen duurt het welgeteld één seconde langer wanneer je ze wil openen dan bij andere kaartenhouders. Stel dat je naar de winkel gaat om jezelf te trakteren op een professionele of persoonlijke win. Met die extra handeling sta je net iets meer stil wanneer je jezelf verwent met een geschenk. De Keycase moet je dan meer herinneren aan hetgeen wat symbool staat voor jouw geluk. Denk aan een kantoor waarin je investeerde of je huis met je gezin. Het zijn net die kleine momentjes die we volgens mij nog meer mogen vieren. 
VoortStudio_Bossy_KeyHolder
1/2 - De Elise keycase van Voort Studio © JORGE ORTEGA
VoortStudio_Bossy_KeyHolder
2/2 - De Elise cardholder van Voort Studio © JORGE ORTEGA

Belgisch knitwear met L.A. vibes 

Als ik de truien van Sea Me Happy zie, heb ik zin om in de zetel te zitten met een boek of magazine. Mijn favoriet? De Hector Knit van onder andere alpacawol. Ik zou deze trui combineren met een satijnen rok of corduroy broek. Het Belgische label is opgericht door dochter Noémie en haar moeder. Hun collecties herken je meteen door een kleurrijke, bohemian sfeer. Dit merk inspireert de L.A. woman in mij enorm. Bovendien wordt 80% van de Sea Me Happy-stuks met de hand gemaakt in België. Zo verlagen ze hun ecologische voetafdruk en geven ze de lokale economie een duwtje in de rug. What is not to like? 
Sea-Me-Happy_Bossy
1/2 - Hector Knit van Sea Me Happy © SEA ME HAPPY
Sea-Me-Happy_Bossy
2/2 - Hector Knit van Sea Me Happy © SEA ME HAPPY

“Met Elise geef je niet alleen een handtas cadeau, maar ook zelfvertrouwen. Het ontwerp, de kwaliteit en kleuren doen het werk.” 

Een handtas voor powervrouwen

De Elise handtas is het geschenk voor de vrouw in je leven die het verdient om zo’n investering te krijgen. Een cadeau geven en krijgen, dat vind ik superleuk. Net daarom vind ik het goed om bewust na te denken over wat je iemand geeft voor Kerstmis. Zomaar iets onder de kerstboom plaatsen is niets voor mij. Met Elise geef je niet alleen een handtas cadeau, maar ook zelfvertrouwen. Het ontwerp, de kwaliteit en kleuren doen het werk. Ik heb gekozen om te werken met Italiaans nappaleer, het meest ecologische leer dat er bestaat. Het leer is zacht maar ook enorm sterk. Het materiaal wordt trouwens verwerkt in hetzelfde atelier waar Dior en Jacquemus ook mee samenwerken. Je vindt Elise in de kleuren Sapphire en Emerald.  
VoortStudio_Bossy
1/2 - De Elise handtas van Voort Studio in Emerald © JORGE ORTEGA
VoortStudio_Bossy
2/2 - De Elise handtas van Voort Studio in Sapphire © JORGE ORTEGA

Krachtige koffie voor én door vrouwen

Mijn mama is mijn grote voorbeeld. Dat is geen verrassing als je weet dat de Elise handtas verwijst naar haar naam Ilse. Ondernemen zit in het bloed want ook mijn mama heeft een eigen zaak. Met Café Velvet brengt ze verschillende koffies uit Colombia op de markt van de allerbeste kwaliteit. De koffiebonen komen rechtstreeks van de koffieboer. Dat verschil proef je! Zo heb je El Dorado met een toets van hibiscus, jasmijn en passievrucht. Verder is er ook nog Fuerza, deze sterke koffie loodst je doorheen élke dag. Het bijzondere aan Café Velvet is dat het bedrijf ook samenwerkt met Colombiaanse coöperatieven zodat de vrouwen daar meer ondersteuning en middelen krijgen. 
CafeVelvet_Bossy
1/2 - Fuerza koffie van Café Velvet © CAFE VELVET
CafeVelvet_Bossy
2/2 - El Dorado koffie van Café Velvet © CAFE VELVET

Statement souvenirs 

Een bold ketting vind ik altijd een leuk cadeau. Het is vaak het perfecte accessoire dat bij alles past, zelfs bij een gewone witte T-shirt. Persoonlijk kies ik voor een eerder atypische combinatie: deze gouden ketting met parels van Souvenirs de Pomme. De collecties van dit Belgische merk zijn duurzaam en gedurfd.  Ideaal voor vrouwen die een statement willen maken.  
SouvenirdePommes_Bossy
1/2 - Lima halsketting van Souvenirs de Pomme © SOUVENIRS DE POMME
SouvenirdePommes_Bossy
2/2 - Lima halsketting van Souvenirs de Pomme © SOUVENIRS DE POMME

Wil je het avontuur van Elise blijven volgen? Volg Voort Studio via Instagram.  

Beeld: Kris Evans