Een uitgebreid ontbijt of toch maar een ontbijtje on the go? Tonnen chaos of kilo’s structuur? We schotelen netwerk nerd en ondernemerscoach Anne Hospers, ook wel bekend als Camp Bluff, enkele van onze ochtenddilemma’s voor.

Ochtendmens of nachtraaf?

Een aantal keer per jaar drijven mijn allerbeste ideeën naar boven in het midden van de avond. In zo’n gevallen brainstorm en plan ik ‘s nachts tot een uur of twee voor een nieuw te lanceren project. Verder ben ik veel meer een ochtendmens. Onlangs las ik dat er minder ochtendmensen zijn in vergelijking met een aantal jaar terug. Dat vind ik fascinerend. Volgens mij kwam dat aan bod in het boek ‘When’ van Daniel H. Pink, een boek over The Science of Perfect Timing. Aanrader! 

Thee of koffie?

Ik vind koffie eigenlijk echt heel vies en heb in mijn hele leven misschien nog maar anderhalf kopje koffie gedronken. (lacht) Voor dit dilemma ga ik dus voor thee. In de ochtend ben ik meestal wel vrolijk dus is koffie iets minder een vereiste.

Uitgebreid ontbijt of ontbijtje on the go?

Zonder ontbijt voel ik mij veel minder fit dus zie ik mijn ontbijt het liefst uitgebreid. Een glaasje sinaasappelsap, een kopje thee, een croissantje en een boterham… Ik vind het zalig! Als ik moet reizen voor mijn werk dan komt een ontbijtje on the go weleens voor maar daar ben ik dan niet echt trots op. Ik neem liever de tijd om goed en mindful te eten. 

Pyjama of stijlvolle outfit?

Voor een werkdag kies ik meestal voor een stijlvolle outfit. Als ik in het weekend durf werken, vind ik het fijn om dat in pyjama te doen. Kleding bepaalt erg mijn humeur dus ga ik hier bewust mee om. Wanneer ik op een kantoordag geen calls of bezoekjes van klanten heb, kan het zijn dat je me spot in een comfortabele legging en trui.

Structuur of chaos?

Ik breng graag structuur aan omdat het anders snel een chaos wordt. Mijn werkdagen hebben thema’s zoals ‘Slow Monday’ waar ik de week rustig wil opstarten, op dinsdag en woensdag voorzie ik tijd om ondernemers te coachen. Die thema’s maken ruimte voor meer houvast en een betere concentratie. Zo start ik elke dag met de drie belangrijkste acties en probeer ik elke week een evaluatie te doen over wat bijvoorbeeld werkte, wat niet, wie mij inspireerde of wat is blijven liggen. 

To do or not to do list?

Al bijna zes jaar doe ik aan iets wat we de ‘Daily Huddle’ noemen… De ‘Daily Huddle’ is een Whatsapp-groepje met een vriendin waarin we elke werkdag zes vragen beantwoorden. Het zijn vragen over dankbaarheid, onze belangrijkste acties of zaken waar we tegenaan lopen. Heerlijk, die lijstjes. 

Zekerheid of vrijheid?

Volgens mij kan het alles-is-altijd-mogelijk-gevoel en dus vrijheid net erg verlammend werken. Ik geloof in een mooi evenwicht tussen zekerheid en vrijheid. Zekerheid stimuleert in zekere zin creativiteit. Volgens mij ontwikkel je bijvoorbeeld met terugkerende klanten eveneens stabiliteit en ruimte om te creëren. Zelf zou ik niet meer in loondienst kunnen werken omdat ik té graag mijn energie volg en mijn tijd indeel.

Benieuwd naar het doen en laten van Anne? Volg haar op Instagram.

Beeld: By Mabel photography