Kiest ze voor een thee of koffie? Wil ze zekerheid in het leven of vrijheid? We schotelen architect en interior lover Hannah Van Eenooghe onze ochtenddilemma’s voor. 

Ochtendmens of nachtraaf? 

Vroeger was ik echt een avondmens, dan flakkerde de productiviteit nog laat op en was ik niet te stoppen. Maar tegenwoordig valt dat veel vroeger stil. Of ons dochtertje Jule hier iets mee te maken heeft? Wees maar zeker! (lacht) We hebben het grote geluk dat Jule eerder in ons ritme leeft, want voor zeven uur ’s morgens is hier nog geen beweging. Maar dat wil niet zeggen dat ik nu een ochtendmens ben. Ik ben niet het type persoon dat al yogasessie erop zitten heeft voor de werkuren. Of ik al gescrold heb op Instagram vanuit mijn bed? Dat helaas wel. 

Thee of koffie?  

Koffie is voor mij om te genieten, niet om wakker te worden in tegenstelling tot velen. Overdag kan ik me verwennen met een havercappuccino. Buitenshuis haal ik mijn koffie graag bij WAY in Gent. Is er meer tijd? Dan haal ik er graag een in Billie Rose. De huisgemaakte koekjes zijn daar overheerlijk! Om dan nog maar te zwijgen over de setting, de ideale plek om even tot rust te komen. Thuis kan ik mij ook uitleven met de melkopschuimer. In de zomer maak ik vooral iced latte. In de winter drink ik dan weer liters thee. Mijn favoriet is een verse gemberthee met citroen. 

Uitgebreid ontbijt of ontbijtje on the go? 

Uitgebreid ontbijten is iets waar ik naartoe leef in het weekend: vers sinaasappelsap, avocado, knapperige pistoletjes en yoghurt met vers fruit. Hét moment om tot rust te komen. In de week bereid ik meestal een açai bowl of havermout met appel en amandelmelk. Mijn ontbijt deel ik graag met ons dochtertje, want boterhammen zijn ook niet zo haar ding. Het gebeurt ook wel eens dat ik het ontbijt gewoon oversla en een stukje fruit on the go meeneem. Dan stort ik mij volledig op een stevige, maar voedzame lunch. 
HannahVanEenooghe_
© CAMILLE LIEBAERT
“Ik probeer altijd alles op te ruimen in huis waardoor het lijkt alsof mijn leven spic en span is. Maar in realiteit gaan er tientallen zaken tegelijkertijd door mijn hoofd.” 
– Hannah

Structuur of chaos? 

Terwijl iedereen van mij denkt dat ik supergestructureerd ben, voel ik mij soms de grootste chaoot op deze planeet. Ik probeer altijd alles op te ruimen in huis waardoor het lijkt alsof mijn leven spic en span is. Maar in realiteit gaan er tientallen zaken tegelijkertijd door mijn hoofd. Begin ik aan iets, dan doe ik terwijl nog vijf andere dingen. Outside structure, inside chaos, zoiets? (lacht) Dat is misschien wel de reden waarom ons interieur veel rust uitstraalt, om mijn chaos te compenseren. 

To do or not to do list? 

Ik weet dat ik beter to-dolijstjes zou maken, maar toch doe ik dat niet. Zoals ik al eerder aangaf, ben ik meer een chaoot. To do’s zweven door elkaar in mijn hoofd. Soms lijkt het alsof ik nog niets gedaan heb. Een bullet journal zou hiervoor helpen. Misschien moet ik daar toch eens aan beginnen? 

Zekerheid of vrijheid? 

Mijn zelfstandig statuut als architect zorgt voor extra vrijheid binnen de zekerheid. Ik werk vier dagen in de week voor een architectenbureau waar ik mijn projecten lopen heb. Daarbuiten geniet ik van andere creatieve projecten. Heerlijk, die ene dag vrijheid. Stiekem droom ik van totale vrijheid. Wie weet doe ik misschien ooit eens iets helemaal anders dan mijn huidige job. Maar dat is zeker niet voor nu. 

Jouw tip om de dag goed te starten  

Denk in de ochtend eerst aan je lichtpuntjes. Waarin heb je zin om vandaag te doen? Waarnaar kijk je uit en waarom? Zo stap je misschien wel met een glimlach uit het bed. Geen tijd om gezond te ontbijten? Maak iets lekkers de avond voordien voor een gegarandeerd goed gevoel.  

Meer Hannah? Volg haar via Instagram.  

Beeld: Camille Liebaert