Kiest ze voor een thee of koffie? Wil ze zekerheid in het leven of vrijheid? We schotelen Bossy’s content coördinator Jennifer Maes onze ochtenddilemma’s voor.

Ochtendmens of nachtraaf?

Vroeger was ik echt actief tot in de vroege uurtjes. Die dagen zijn voorbij. Ik geniet het meest van de ochtend maar dan wanneer ik alleen ben. Dus ja, ik ben een ochtendmens tot ik andere mensen zie. (lacht)

Thee of koffie?

Ik begin en eindig mijn dag met een kopje thee. In het weekend maak ik graag een uitzondering wanneer ik met vriendinnen afspreek in Take Five of Full Circle. Tijdens zulke dates kies ik bijna altijd voor een cappuccino met havermelk en een lekkere brownie of donut. 

Uitgebreid ontbijt of ontbijtje on the go?

Ik kan mijn dag niet beginnen zonder mijn ontbijt met thee, granola of chiapudding, grapefruitsap en een stukje fruit. Blijkbaar is dat nog redelijk uitgebreid. En maar goed ook want ik kan snel hangry worden. (lacht) Dat is niet de enige reden waarom ik mijn tijd neem voor een ontbijt. Ik vind het belangrijk om mijn dag rustig te beginnen. Een dag met een ontbijtje on the go is meestal eentje met haast en stress, dat vermijd ik het liefst! In het weekend ruil ik de chiapudding of granola in voor chocoladekoeken of bananenbrood. 

Structuur of chaos?

Chaos mét structuur! Dorien zal lachen als ze dit leest. Ik hou van mijn Excelsheets voor verschillende lijstjes en overzicht. Maar ik ben ook een creatief warhoofd dat kan leven op chaos. Als ik schrijf of teken is mijn bureau meestal niet altijd ordelijk bijvoorbeeld. Ik haal er ook veel voldoening uit om structuur te halen uit een pure wanorde.
BOSSY
© BURO BONITO

“Ik hou van mijn Excelsheets voor verschillende lijstjes en overzicht. Maar ik ben ook een creatief warhoofd dat kan leven op chaos.”

To do or not to do list?

Hier winnen mijn structurele skills: een to-dolijst! Ik hou van de houvast die het me geeft. In Trello schrijf ik bijvoorbeeld neer wat er moet gebeuren, wat er gaande is en wat er klaar is. Die categorieën geven voor mij rust zodat ik ook effectief kan zien dat er projecten of opdrachten in progress zijn.  

Zekerheid of vrijheid?

Dit is écht een dilemma. Ik vind een evenwicht tussen beide belangrijk en zoek bewust de uitersten niet op. Ik functioneer niet wanneer er te veel regels en structuur zijn. Vrijheid kan ik dan soms wat overweldigend vinden. Maar als ik toch moet kiezen, ga ik voor vrijheid. Dat maakt me gelukkiger.

Jouw tip om de dag goed te starten?

Ik hou ervan om mijn dag te beginnen met een tiental minuten yoga via een YouTube-video. Tijdens de les wordt er meestal gevraagd welke intentie je dag zal bepalen. Die gewoonte helpt me om vanaf het eerste uur mindful te zijn. Ik probeer de intentie van de dag af en toe te herhalen zodat het ook écht werkt. En nee, het lukt me niet elke ochtend om op de mat te staan. Er zijn ook weken met veel snoozemomentjes en geen yoga. En dat is helemaal oké. Mild zijn voor mezelf is hier nog een werkpunt en dus is die reminder enorm belangrijk.

Meer Jennifer? Volg haar via Instagram.

Beeld: Buro Bonito