Kiest ze voor een thee of koffie? Wil ze zekerheid in het leven of vrijheid? We schotelen Bossy’s founder Dorien Camps onze ochtenddilemma’s voor.

Ochtendmens of nachtraaf?

Een gedwongen ochtendmens. (lacht) In een van de afleveringen van Bossy TV’s ‘Out of office’ verklap ik dat N. alles voor 06.30 uur voor z’n rekening neemt. Ik blijf dan meestal nog even liggen. Ik hou van het potentieel dat ‘s morgens in de lucht hangt, maar ook van rustig wakker worden en nog even blijven liggen… Tijdens deadlines werk ik liever ‘s avonds door. Alleen als het écht moet, zal ik ‘s morgens vroeger opstaan. 

Uitgebreid ontbijten of ontbijtje on the go? 

Meestal ontbijten we ‘s morgen samen: havermout, eitjes met avocado en zalm of chiapudding van Foodprepper. Een tijdje geleden ging ik altijd voor een boterham met choco, maar dat heeft mijn PT, Davy, er gelukkig uitgekregen. Als ik vroeg weg moet, dan is ontbijten het eerste wat sneuvelt. Op zulke dagen bereid ik iets voor voor onderweg, of bestel ik een extra smoothie bij Foodprepper. Note to self: neem in het vervolg ook een extra T-shirt mee, of leen een bavetje van de twins.

Structuur of chaos?

Gestructureerde chaos. Wanneer mijn bureau opgeruimd is, heb ik meestal tijd teveel gehad. (lacht) Ik merk wel dat ik productiever ben wanneer ik ‘s morgens gewoon mijn to-dolijst in Trello kan openen en meteen kan beginnen. Als ik lijstjes begin te maken op een los notitieblaadje dan weet ik dat ik even moet stoppen, alles neerschrijven wat in mijn hoofd zit, daaruit een planning voor de komende dagen opmaken en dan rustig beginnen. 
BOSSY_Dorien Camps
© BURO BONITO

“Zet een intentie voor de dag die je eigenlijk toch maar weer cadeau krijgt.”

To do list or not to do list?

Ik maak graag lijstjes, niet meteen met het doel om iets te kunnen afvinken, maar eerder om zaken uit mijn hoofd te krijgen. Wanneer ik iets neerschrijf voel ik sneller of ik dit nu moet doen, of ik dit nu moet doen, of ik dit nu moet doen… Een goede oefening als je zelf een lijstje hebt van hier tot in Tokio! Uitbesteden brengt je veel verder dan zo’n lijstje. 

Zekerheid of vrijheid?

Vrijheid, zonder twijfel! Als je nood hebt aan zekerheid, dan is ondernemen niets voor jou. Ik vind het heerlijk dat ik mijn zin kan doen en aan niemand moet vragen of en hoelang ik op vakantie mag. Spoiler: ik ging meer op vakantie toen ik nog in loondienst werkte. En toch zou ik het niet anders willen. De enige zekerheid die je als ondernemer hebt, is dat jij verantwoordelijk bent. Een vloek en een zegen… 

Jouw tip om de dag goed te starten?

Creëer een ochtendroutine die bij je past. Als je niet graag gaat lopen, verplicht jezelf dan niet om daarvoor uit bed te komen. Ik zou dat ook niet doen. Zorg voor een routine die je goesting geeft om aan de dag te beginnen. Eentje die je het gevoel geeft dat je ‘s morgens al iets goeds gedaan hebt, voor jezelf en misschien ook voor anderen. En ook: zet een intentie voor de dag die je eigenlijk toch maar weer cadeau krijgt. Hoe wil je ‘m straks afsluiten, wat wil je zeker gedaan hebben, wie wil je absoluut gesproken hebben? Kies er één ding uit, zo kruip je straks met een voldaan gevoel weer in bed.

Meer Dorien? Volg haar via Instagram.

Beeld: Buro Bonito