Een uitgebreid ontbijt of toch maar een ontbijtje on the go? Tonnen chaos of kilo’s structuur? We schotelen Diëtiste Celien Rombouts enkele van onze ochtenddilemma’s voor.

Ochtendmens of nachtraaf?

Ik ben eerder een nachtraaf dan een ochtendmens. ’s Morgens durf ik al eens wat langer te snoozen en mezelf beklagen dat ik niet eerder in bed ben gekropen. Dan denk ik altijd: morgen ga ik vroeger slapen, maar uiteindelijk gebeurt dat niet snel. Ik probeer wel mijn schermtijd te beperken in de avond omdat ik anders minder goed slaap door alle invloeden van social media. Toch zou ik graag een ochtendmens zijn, en ik ben ervan overtuigd dat ik dat kan, maar ik probeer het te weinig.

Water of koffie?

Mag ik ook thee kiezen? (lacht). Ik ben een echt thee-fan. Liefst van al drink ik gewone groene thee! Zeker in de winter drink ik, in plaats van water, eigenlijk voornamelijk lichte thee. Dat helpt mij om voldoende water binnen te krijgen. In de zomer zal ik eerder gaan voor water en na mijn eten voor koffie.

Uitgebreid ontbijt of ontbijtje on the go?

Oh, sowieso uitgebreid ontbijt. Ik word instant happy als er op zondagochtend een uitgebreid ontbijt met croissantjes, sinaasappelsap en een lekkere pistolet op tafel staat. Ik kan daar echt enorm hard van genieten. In de week zal ik sneller ontbijten omdat ik er dan gewoon minder tijd voor neem. Maar yes to elke dag uitgebreid ontbijten!

Pyjama of stijlvolle outfit?

Goede vraag. Ik moet zeggen dat, als ik mezelf mooi kleed, ik ook automatisch productiever ben en mezelf beter voel. Dus puur op gevoel zou ik gaan voor een stijlvolle outfit. Ook al is dat 80% van de tijd gewoon een lekkere mom jeans met een toffe trui in de winter en bijpassende oorbellen, my guilty pleasure. (lacht) Maar op dagen dat ik het niet echt voel ga ik voor een lekker warme jogging.

Structuur of chaos?

Honderd procent zeker structuur, ik hou van mensen die gestructureerd te werk gaan. Ik probeer er echt aan te werken, maar bij mij lukt het gewoon niet altijd. Ik doe vaak duizend dingen tegelijkertijd waardoor ik het overzicht soms verlies. Op het einde van de dag denk ik dan echt: “Wat heb ik eigenlijk gedaan vandaag?”. Working on it! (lacht)

To do or not to do list?

Ik hou van post-its met een duidelijke lijst van to do’s die ik af wil hebben die dag. Ik schrijf echt letterlijk elke taak op die ik moet doen. Ik hou ervan om ze te kunnen doorstrepen als de taak gedaan is. Vroeger, bij mijn examens, had ik ook altijd een papiertje met een overzicht van de examens, waarna ik elke keer eentje met plezier doorschrapte. Vaak schreef ik er dan zelfs bij hoe het gegaan was. (lacht)

Zekerheid of vrijheid?

Vrijheid! Eén jaar geleden koos ik ervoor om mijn vaste job in het UZA als kinderdiëtiste op te zeggen en volledig voor mijn droom te gaan: Healthy Habits uitbouwen tot een begrip in België en zoveel mogelijk mensen de beste versie van zichzelf laten worden. Ik vind het zalig dat ik last minute kan beslissen om bij mijn moemoe op de koffie te gaan. Al moet ik zeggen dat ik, sinds ik zelfstandig ben, nog niet veel verlof genomen heb. Ik ben een beetje een workaholic, maar ik hou echt van mijn werk! Het is echt een droom die is uitgekomen.

Benieuwd naar Celien haar healhty habits? Volg haar op Instagram voor lekkere recepten en interessante voedingstips.

Beeld bynouchka