Kiest ze voor een pyjama of een stijlvolle outfit om thuis te werken? Wil ze zekerheid in het leven of vrijheid? We schotelen Elise Van de Meulebroucke, co-founder van het sportieve platform Braav, enkele van onze ochtenddilemma’s voor.

Ochtendmens of nachtraaf?

Als gepassioneerd sporter geniet ik van een hardloop- of work-outsessie vroeg in de ochtend. Een nachtraaf ben ik niet, na 22 uur ben ik knock-out en niets meer waard. (lacht)

Thee of koffie?

Ik kies koffie, maar dan in combinatie met haver-, soja-, kokos- of een andere plantaardige drink. Na vier uur schakel ik over van koffie op Cola Zero.

Uitgebreid ontbijt of ontbijtje on the go?

Voor mij is een uitgebreid ontbijt enkel van toepassing in het weekend of op vakantie. In de week kies ik eerder voor een snelle, gezonde versnapering on the go. Lunchen gebeurt trouwens meestal ook achter mijn bureau. Een slechte gewoonte, I know.

Pyjama of stijlvolle outfit?

Dan ga ik voor een stijlvolle sportoutfit! Pyjama’s zijn sowieso niet mijn ding. Een stijlvolle outfit om thuis te werken? Neih, hoeft ook weer niet.

Structuur of chaos?

Dat vind ik een erg moeilijk dilemma. Ik heb zelfs enkele hulplijnen nodig om hierop een goed antwoord te geven. Wat blijkt? Als het gaat om zelfdiscipline krijg ik een dikke yes. Voor administratieve vaardigheden of privéafspraken komt de chaoot in mij wel eens naar boven.

To do or not to do list?

Ik ga voor een totaal onrealistische to-dolijst, die ik in de verste verte niet kan afvinken. (lacht) Als je verschillende taken opschrijft, werk je sowieso de helft van de lijst af. Op die manier heb ik een aantal taken van mij afgeschreven. Dit geeft me een gerust gevoel. Spontane luistertip: het radioprogramma ‘De Wereld Van Sofie’ heeft een podcastaflevering over to-dolijstjes. De moeite waard om eens te beluisteren!

Zekerheid of vrijheid?

Ik heb tot nog toe een stabiel parcours afgelegd vol zekerheden: gestudeerd, getrouwd, een vaste job en een huis. Toch voel ik me ontzettend vrij. Dat is een goed teken, denk ik. Met zekerheid kan ik daarom zeggen dat ik kies voor vrijheid. Het frustreert me als mijn vrijheid wordt belemmerd. Ik word er bijvoorbeeld gek van dat ik wanneer ik ziek ben, niet kan doen wat ik wilde doen. De wreedste vorm van kwelling.

Meer Elise? Volg haar via Instagram.