Kiest ze voor een thee of koffie? Wil ze zekerheid in het leven of vrijheid? We schotelen Els Talloen, ondernemer van The Extra Mile, onze ochtenddilemma’s voor.

Ochtendmens of nachtraaf?

Vroeger was ik een echte nachtraaf. Sinds de komst van de twins, ben ik noodgedwongen een ochtendmens geworden. ’s Avonds laat kan ik nog zeer productief zijn en een berg werk verzetten. Ik vind het heerlijk als de wereld dan even stil is. Tegenwoordig geniet ik ook van mijn vroege ochtendloopjes zodat ik nadien goed gezind en energiek de dag kan starten. Ik ben me ervan bewust dat bewegen samengaat met gunstige effecten voor mijn lichaam en geest. Ik streef er daarom naar zoveel mogelijk mensen te doen bewegen. Tijdens de moeilijke start van mijn (premature) meisjes was hardlopen mijn redding om positief te blijven. Op die manier vond ik terug kracht en bleef ik geloven in het goede.

Thee of koffie?

Ik ben fan van van beide! In mijn zaak The Extra Mile geniet ik ’s ochtends in onze bar van vers gemalen koffie. Na de middag schakel ik over op thee van Yogi of Pukka. Ik kijk stiekem altijd uit naar de spreuken die op de theezakjes staan. Bij elke spreuk probeer ik kort even stil te staan wat de woorden voor mij betekenen. Soms bewaar ik ze zelfs. Vertel dat niet aan mijn man want die vindt al dat ik een verzamelaar ben. (lacht)

Uitgebreid ontbijt of ontbijtje on the go?

Onmisbaar in onze dagelijkse routine is een uitgebreid ontbijt met mijn man en de twins! Mijn man en ik werken vaak laat en daarom koesteren we zulke ochtenden met de kinderen. Ik geniet elke dag opnieuw van dit moment.

Pyjama of stijlvolle outfit?

Ik hou van pilates en lopen. Ook in The Extra Mile draait alles rond sport, bewegen en gezondheid. In mijn sportieve outfits zie je me dus zeker stralen. Maar uiteraard voel ik me ook krachtig en vrouwelijk wanneer ik me eens opmaak voor een avondje uit!

Structuur of chaos?

Ik hou van een opgeruimd huis, maar kan de laatste jaren de dingen meer loslaten en door de chaos heen kijken. Dat leer je ook als mama van kleine kinderen of liever: dat moet je leren. (lacht) Een opgeruimd huis of bureau geeft de nodige rust en ruimte die we vaak nodig hebben om onze geest weer vrij te maken voor nieuwe dingen. Ik geloof echt in de kracht van opruimen. Tip: ervaar je frustraties of stress, maak je bureau of living eens schoon en kijk wat het met je doet.

To do or not to do list?

Eindeloos veel to-dolijstjes die je overal in huis kan terugvinden, ken je dat? Oeps, that’s me of beter: dat was ik! (lacht). Tegenwoordig streef ik ernaar om alle to do’s op één plek te verzamelen. Ik merk dat die aanpak me meer structuur en rust geeft. Daarnaast start ik in de ochtend met drie prioriteiten of (realistische) doelen die ik tegen de avond wil bereiken. Dankzij die gewoonte haal ik meer voldoening uit mijn dag

Zekerheid of vrijheid?

Ik ervaar een gevoel van vrijheid wanneer ik ga hardlopen. Tijdens een loopsessie in de natuur luister ik naar muziek of een podcast, zalig vind ik dat. Ook het ondernemerschap geeft me veel vrijheid. Soms kan ik het leven als ondernemer wat beangstigend vinden. Zolang ik mijn doel voor ogen blijf houden, komt het zeker goed!

Meer Els? Volg haar via Instagram.

Beeld: Jana Meyer