Drinkt ze liever koffie of water als ze wakker wordt? En werkt ze beter ’s avonds of ’s ochtends? We schotelen de Gentse Eva Janssens, ontwerpster van bruidskledij, enkele van onze ochtenddilemma’s voor.

Ochtendmens of nachtraaf?

Een waar ochtendmens, right on! Ik ben meestal wakker voor de wekker en zit dan vol happy vibes. Mijn batterijtjes zijn in de vroege avond steeds op en dus volledig klaar om terug opgeladen te worden! (lacht) Mijn man en ik zijn in dat opzicht complete tegenpolen: ik hou van leuke muziek en kabaal in de ochtend, hij is een echte nachtraaf. Wonen in een loft is misschien niet de ideale keuze geweest, aangezien we geen deuren, nog binnenmuren hebben in ons huis. Bijgevolg heb ik een nachtmasker en oordoppen nodig om in te slapen.

Water of koffie?

Ai, ai, ai… Eerlijk gezegd geen van beide. Wanneer ik ’s avonds thuiskom bedenk ik me vaak “Oh my God, ik heb nog geen druppel gedronken vandaag!” Ik ben de hele tijd in de weer en neem geen tijd voor een glas water of een kop koffie. Maar als ik eens een rustig momentje vind, dan geniet ik van een kopje specialty coffee. Mijn absolute favoriet is die van WAY coffee roasters.

Uitgebreid ontbijt of ontbijtje on the go?

Niets liever dan een uitgebreid ontbijt. We nemen iedere ochtend de tijd aan de ontbijttafel en genieten dan van een waar gezinsmomentje. Radio Klara speelt op de achtergrond, wat een beetje jeugdsentiment is voor mij! Ik wissel een verse smoothie af met havermout en melk, en kies zo steeds voor een gezonde start met zoveel mogelijk groenten of fruit en granen. Ik heb last als ik brood eet, en kies bewust voor andere lekkere alternatieven.

“Als kind zag ik mijn papa steeds het gras afrijden met een stropdas. Ik denk dus niet dat leisure kleding in onze genen zit.” – Eva

Binnenkopper: pyjama of stijlvolle outfit?

Een stijlvolle outfit, zonder twijfel! Als kind zag ik mijn papa steeds het gras afrijden met een stropdas. Ik denk dus niet dat leisure kleding in onze genen zit. (lacht)

Structuur of chaos?

Ik kies voor orde in de wanorde. Ik heb nood aan structuur en dit brengt me rust, maar mijn creativiteit zorgt vaak voor een gigantische chaos. Ik heb sinds een aantal maanden een online agenda: klanten kunnen zelf hun afspraken inplannen en ik vind het heerlijk! Voorheen was dit een kluwen, vaak dubbele boekingen of  een verkeerde planning. Nu verloopt alles vlekkeloos. Dergelijke tools maken mijn leven zoveel aangenamer.

To do or not to do list?

To do’s geven structuur aan mijn dag. Ik heb dit nodig, want anders modder ik maar wat aan.

Zekerheid of vrijheid?

Zekerheid geeft me vrijheid. Ik heb graag doelen en perspectieven voor ogen, die zorgen voor een vrij gevoel.

 

Benieuwd naar Eva haar ontwerpen of zelf op zoek naar een mooie trouw- of feestjurk? Volg haar op Instagram!

Beeld