Kiest ze voor een pyjama of een stijlvolle outfit om thuis te werken? Wil ze zekerheid in het leven of vrijheid? We schotelen copywriter Hanna Struyvelt die een grote passie heeft voor storytelling, enkele van onze ochtenddilemma’s voor.

Ochtendmens of nachtraaf?

Vroeger was ik een echte nachtraaf, mijn energie kreeg een boost in de avond. Als startende ondernemer volgde ik dat natuurlijke ritme, maar al snel merkte ik dat het me stress gaf. Ik had elke keer het gevoel dat ik mijn voormiddag gemist had en kon me s avonds moeilijk ontspannen. Dankzij het boek ‘Miracle Morning’ van Hal Elrod maakte ik de klik en vul ik mijn dagen anders in. Nu heb ik een ritme gevonden dat goed voelt. Ik begin de dag met een kwartiertje yoga en schrijf daarna in ‘Het 6 minuten dagboek’. Mijn ochtendroutine vervolledig ik met een ontbijt en een frisse douche. Daarna voel ik me helemaal klaar om mijn werkdag te beginnen. 

Thee of koffie?

Eerlijk? Ik drink zowel geen thee als koffie. (lacht) Geef mij maar een glas water of een Actimelleke in de plaats. Ik heb al vaak geprobeerd om een kopje koffie te drinken omdat het me gezellig lijkt, maar zonder veel succes. De koffie van een koffiebar met onder andere karamel en veel melk vind ik wel nog lekker.

Uitgebreid ontbijt of ontbijtje on the go?

Tijdens de week ontbijt ik niet echt lang. Soms kan mijn ontbijt bijvoorbeeld eens een boterham met choco zijn. In het weekend vind ik het leuk om dan wel uitgebreider te genieten van een heerlijke brunch. 

Pyjama of stijlvolle outfit?

Mijn yogasessie doe ik in mijn pyjama, maar daarna wissel ik dat snel in voor een volwaardige outfit. Een trainingsbroek is niet aan mij besteed. Ik vind het belangrijk om me te kleden alsof ik op kantoor zou zijn. Zelfs wanneer ik geen videocalls heb, draag ik een beetje make-up om me fris te voelen.

Structuur of chaos?

Ik ben redelijk chaotisch en heb altijd superveel ideeën. Tot voor kort wist ik niet wat ik met die ideeën moest doen. Met de hulp van de workshop en het programma Get Shit Done van Elisa Vergote heb ik opnieuw overzicht. Sindsdien bewaar ik al mijn ideeën in een Asana-workspace, een veel betere optie dan al die verschillende notitieboekjes. Ik hou dus van structuur, maar ik moet er wel aan werken. (lacht) 

To do or not to do list?

To do list. Dankzij mijn Asana-workspace weet ik hoe mijn werkdag eruit zal zien. Stiekem vind ik het leuk om taken af te vinken want dan verschijnt er digitale confetti op mijn scherm. Mijn to-dolijst is flexibel want volgens mij moet je in een bepaalde flow zijn om een tekst te schrijven. Vroeger zou ik een schrijfopdracht forceren als het me niet lukt. Vandaag doe ik dat niet meer en focus ik me dan op andere taken of neem ik pauze. 

Zekerheid of vrijheid?

Ik vind zekerheid op een zekere hoogte belangrijk, maar voor mij zou het nooit de bovenhand nemen. Vorig jaar heb ik dan ook de sprong gewaagd naar fulltime ondernemerschap. De drang om te ontdekken waar het leven me als ondernemer kan brengen is voor mij groter dan te weten wat er tegen volgend jaar exact op mijn rekening zou staan. 

Meer Hanna? Volg haar via Instagram.

Beeld: Guillaume Decock