Is ze een ochtendmens of nachtraaf? Gaat ze voor structuur of chaos? We schotelen fotograaf, socialemediaconsultant en interieurlover Hannelore Veelaert, enkele van onze ochtenddilemma’s voor.

Ochtendmens of nachtraaf? 

Ochtendmens is veel gezegd, maar ik merk dat ik productiever ben wanneer ik steeds op hetzelfde uur ga slapen en op hetzelfde uur opsta. Dat neemt niet weg dat ik af en toe ook eens tot in de late uurtjes op een dansvloer sta, maar daar moet ik toch langer van recupereren. (lacht)

Thee of koffie? 

Koffie! Sinds ik een volautomatische espressomachine heb, geniet ik ook thuis elke dag van een flat white met havermelk. Ik zou echt niet meer zonder kunnen! Toch word ik erg zenuwachtig als ik te veel koffie drink. Ik let er dus op dat ik niet te veel koffie per dag binnenkrijg en wissel af met water of thee. 

Uitgebreid ontbijt of ontbijtje on the go? 

De tijd nemen voor mijn ochtendroutine – een half uurtje yoga en een traag ontbijt met de krant erbij – zorgt ervoor dat ik met een opgeruimd hoofd aan mijn dag kan beginnen. Ik probeer dan ook mijn shoots zo te plannen dat ik ’s ochtends daar de tijd voor kan nemen. Bovendien heb ik instant honger als ik wakker word, een uitgebreid ontbijt is dus een must! 
Hannelore Veelaert_Bossy
“Ondertussen zou ik voor geen geld ter wereld mijn vrijheid als ondernemer opnieuw willen inruilen voor de zekerheid van een job in loondienst.”
– Hannelore 

Pyjama of stijlvolle outfit? 

Ik geniet erg van rondlummelen in mijn pyjama voor ik mijn dag begin of voor ik ga slapen, en kleed me ook graag stijlvol aan als ik het huis verlaat. Maar als ik niet fotografeer, werk ik van thuis uit en dat doe ik stiekem standaard in een comfortabele joggingbroek

Structuur of chaos? 

Ik heb echt nood aan structuur om efficiënt te kunnen werken. Zo zorgen mijn ochtendroutine, vaste bedtijd, strakke planning en to-dolijstjes voor orde in de chaos. Op mijn vrije dagen of op vakantie kan ik er dan weer erg van genieten om mijn dag aan het toeval over te laten. 

To do or not to do list?

Ik kan niet zonder mijn to-dolijst. Er ligt dan ook standaard een weekplanner van Redopapers op mijn bureau, waarop ik mijn to do’s over de hele week kan verdelen.

Zekerheid of vrijheid? 

Een combinatie van beiden. Na mijn stage op een architectenbureau en voor mijn halftijdse job als fotograaf en socialemediamanger bij een meubelwinkel heb ik even gefreelancet. Toen kon ik niet om met het gebrek aan zekerheid. Een kleine twee jaar later begon ik opnieuw voltijds te freelancen en was ik gegroeid in mijn skills en mijn netwerk. Ditmaal twijfelde ik er niet meer aan dat ik die zekerheid ook als freelancer kon vinden. Ondertussen zou ik voor geen geld ter wereld mijn vrijheid als ondernemer opnieuw willen inruilen voor de zekerheid van een job in loondienst. 

Meer Hannelore? Volg haar via Instagram.

Beeld: Eline Ros