Kiest ze voor een uitgebreid ontbijt of eentje ‘on the go’? Wil ze zekerheid of vrijheid in het leven? We schotelen (kinder)diëtiste, trainer en auteur Jennifer Cnops, ook wel bekend als ‘Reset Jen’ enkele van onze ochtenddilemma’s voor.

Ochtendmens of nachtraaf?

Ochtendmens! Zelfs voor ik kinderen had was ik al een ochtendmens. Ik sta vaak wat vroeger op om al een korte work-out te doen. Mijn dag beginnen met beweging is volgens mij de perfecte start want dan heb ik meteen energie en een gezondere mindset. 

Thee of koffie?

Zonder twijfel kies ik voor een haverlatte zonder cafeïne – aangezien ik borstvoeding geef. Het meest geniet ik van een latte die ik niet zelf maakte. Ik heb een grote liefde voor gezellige koffiebarretjes. Eerlijk, ik raak altijd enorm geïnspireerd als ik op zulke plekken kan werken. 

Uitgebreid ontbijt of ontbijtje on the go?

Uitgebreid ontbijt en ook hier liever eentje dat ik niet zelf moet maken. (lacht) Ik kook graag, maar voor mijn zaak kook ik al veel. Ik vind het dus heerlijk om het ontbijt ergens anders te eten. Eigenlijk is is dat ook een groot deel van onze vakantie als gezin: ‘s morgens ergens lekker ontbijten, in combinatie met een speeltuin of strand voor de kindjes. Maar tijdens een doordeweekse dag wanneer ik een baby en peuter moet klaarmaken en een schoolrun moet doenmaak ik een snelle ontbijtsmoothie

Pyjama of stijlvolle outfit?

Yogabroek, all day every day. Ik sport elke dag, maar ik ben een grote voorstander van laagdrempelig sporten. Voor mij betekent dat beweging die je elk moment van thuis kan doen zonder dat het veel organisatie vergt. Op dat concept is mijn zaak ook gebouwd: als mama van jonge kindjes heb je weinig tijd en is het moeilijk om elke dag naar de fitness te gaan. Wanneer ik thuis rondwandel in een yogabroek is dat alweer een obstakel minder als ik tussendoor een work-out wil doen. 

Structuur of chaos?

Vroeger eerder chaos, maar sinds ik mama ben gedij ik het best met structuur. In mijn dag, in mijn werk, in het maaltijdplan van de week… Zulke zaken geven me veel rust in mijn hoofd en ruimte om aan andere dingen te denken.

To do or not to do list?

To do list: ik heb het nodig om me productief te voelen op het einde van de dag. Als mama en ondernemer hou ik mijn to-dolijst bewust kort. Ik kies één of maximum drie taken die ik die dag gedaan wil hebben en leg de lat laag. Dan kan het niet anders dan goed aflopen!

Zekerheid of vrijheid?

Vrijheid. Ik wilde het woord ooit op mijn arm laten tatoeëren maar heb het toch niet gedaan. Aan de start van mijn carrière heb ik in de industrie gewerkt. Daar merkte ik dat ik niet graag werk binnen een framework met vaste uren en een baas en ga zo maar door. Als ondernemer ben ik vrij om eender waar en wanneer te werken – wat op zich al zalig is, maar heb ik ook heel veel tijd voor mijn dochters en kan ik hen van dichtbij zien opgroeien. Dat is mijn prioriteit en is me dus goud waard.

De favoriete ontbijtsmoothie van Jennifer

Ingrediënten 
  • 1 banaan
  • 15 aardbeien
  • 200 ml sojamelk
  • 1 handvol blauwe bessen
  • 1 theelepel chiazaad
  • 1 theelepel pindakaas 
Werkwijze 
Mix alle ingrediënten in een blender en klaar. Geniet van deze snelle smoothie!

Meer Jennifer? Volg haar via Instagram.

Beeld: Stefanie Faveere