Kiest ze voor een pyjama of een stijlvolle outfit om thuis te werken? Wil ze zekerheid in het leven of vrijheid? We schotelen Laurence Bemelmans, ook wel bekend als As cooked by Ginger, enkele van onze ochtenddilemma’s voor.

Ochtendmens of nachtraaf?

Als ik echt moet kiezen, dan ben ik toch net nog een beetje meer een nachtraaf. ’s Avonds laat ben ik heel creatief. Dan krijg ik altijd de beste ideeën, schrijf ik de leukste schrijfsels en kan ik soms op een paar uur tijd ontzettend veel werk verzetten. Op die manier kan ik ook met een leeg hoofd gaan slapen. Al kan het zeker ook zijn dat ik nog wat lig te malen en veel ideeën krijg. Die zet ik dan snel op mail naar mezelf voor ik richting dromenland vertrek.

Thee of koffie?

Dan kies ik voor koffie. Thee drink ik voornamelijk als ik me niet zo goed voel, koffie daarentegen drink ik dagelijks. Zwart doorheen de dag en ’s avonds een cappuccino. Het is misschien niet zoals het hoort, maar wat smaakt die cappuccino ’s avonds. Ik drink hem het liefst met een lekkere koek of stukje chocolade. Eigenlijk moet ik toegeven: ik drink vaak koffie voor het koekske.

Uitgebreid ontbijt of ontbijtje on the go?

Ontbijtje on the go. Ik ben niet echt een ontbijtpersoon, mijn man ook niet. Zelfs in het weekend nemen wij niet zo vaak tijd voor een uitgebreid ontbijt. We zullen dan eerder gewoon een boterham eten, koffietje drinken en vroeg richting de speeltuin vertrekken met de kindjes. Ik doe de ochtendrush met mijn twee kleine kindjes alleen, waardoor een uitgebreid ontbijt helemaal onderaan op de ochtendagenda staat.

Ginger78

“Ik ben voor de buitenwereld chaotisch en soms een beetje all over the place maar voor mij is dat net een bepaalde vorm van structuur die ik nodig heb om zo efficiënt mogelijk te functioneren.” – Laurence

Pyjama of stijlvolle outfit?

Stijlvolle outfit. Ik las zeker graag eens een pyjama dagje in maar over het algemeen zal je me altijd in een leuke outfit tegenkomen. Netjes voor de dag komen heb ik met de paplepel meegekregen. Bovendien geniet ik ervan me op te maken en een mooie outfit aan te doen. Ondanks dat ik met mijn social media account volledig op eten focus, ben ik ook enorm geïnteresseerd in mode. Ik volg veel toffe Instagramaccounts en kan echt genieten van een rondje (window) shoppen.

Structuur of chaos?

Ik ben voor de buitenwereld chaotisch en soms een beetje all over the place maar voor mij is dat net een bepaalde vorm van structuur die ik nodig heb om zo efficiënt mogelijk te functioneren. Die chaos met een bureau propvol post-Its, schriftjes en online documenten om mijn werk te structureren lijken enorm chaotisch, maar die bieden mij net enorm veel rust. Lijstjes van lijstjes van lijstjes,.. Het werkt voor mij. (lacht) In het huishouden ben ik dan weer wel volledig chaotisch. Behalve koken, bak ik er niks van.

To do or not to do list?

Zoals ik hierboven al zei, ik heb honderden lijstjes van dingen die moeten gebeuren. Alles dat gebeurd is, streep ik met een dikke stift door. Soms schrijf ik er zelfs dingen op die ik al gedaan heb, gewoon zodat ik ze alsnog kan doorstrepen. Heerlijk om te doen en om te zien aan het einde van de dag. Al lijkt het me een utopie dat je ze ooit allemaal afgevinkt krijgt.

Zekerheid of vrijheid?

Ik had zekerheid bij mijn job als bediende maar ik ben toch voor vrijheid gegaan door volledig zelfstandige te worden voor mijn foodblog. Op zich een risico, maar wel een berekend risico. Een klein beetje zekerheid is dan toch ook wel weer leuk, hé.

 

citroen maanzaad pannenkoekenn-2

Team Bossy’s favoriet uit Laurences kookboek ‘Comfortfood zonder schuldgevoel?’ Deze citroen-maandzaad-pannenkoeken!

Zo maak je deze lekkere pannenkoeken!

Ingrediënten voor de pannenkoeken

30 g boter

250 g patisseriebloem

25 g suiker

2 tl bakpoeder

1 tl natriumbicarbonaat

2 tl maanzaad

Snuifje zout

360 ml karnemelk

Zeste van 1 citroen

1 ei

Zonnebloemolie

 

Ingrediënten voor de afwerking

150 ml volle room

1 el bloemsuiker

Zeste van een halve citroen

Honing

 

Bereiding

  1. Smelt de boter en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zeef de bloem en meng met suiker, bakpoeder, natriumbicarbonaat, maanzaad en zout. Meng vervolgens in een aparte kom de karnemelk met de citroenzeste, het ei en de afgekoelde boter. Giet bij de bloem en meng tot een geheel. Het is geen probleem als er nog klontertjes in het deeg zitten.
  2. Vet een (pannenkoeken)pan in met een dun laagje zonnebloemolie en verhit op een middelhoog vuur. Bak steeds 3 pannenkoeken tegelijk tot je deeg op is. Vet tussendoor je pan steeds opnieuw in met zonnebloemolie.
  3. Klop de volle room met de bloemsuiker en citroenzeste tot zachte pieken en serveer bij de pannenkoeken. Werk af met een streepje honing.

 

Het kookboek ‘Comfortfood zonder schuldgevoel’ van Laurence kan je hier kopen. Zin om een exemplaar te winnen? Doe mee met onze winactie door het artikel te delen op Instagram en @wearebossy te taggen. Benieuwd naar het doen en laten van Laurence? Volg haar op Instagram.

Beeld: Tasja Van Rymenant