Van vroeg opstaan tot vrijheid om je dag in te vullen: het is onmisbaar voor ondernemers met een drukke agenda. Wij gingen met enkele ochtenddilemma’s langs bij handtassenontwerpster en mama van twee Mieke Dierckx. Hoe doet zij het?

Ochtendmens of nachtraaf?

Absoluut een ochtendmens! Ik sta altijd héél vroeg op, maar ga ook niet echt vroeg slapen. Als er doorgewerkt moet worden ga ik mijn wekker vroeger zetten in plaats van een nachtje door te werken. Maar eigenlijk sta ik elke dag vroeg op. Ik heb thuis twee kinderen rondlopen die op tijd op school moeten zijn en dus voor de dagelijkse ochtendrush zorgen. (lacht) Daarvoor heb ik graag een halfuurtje voor mezelf om me klaar te maken en social media door te nemen. Ik begin dus direct met werken, maar kies er wel voor om tussen zeven en negen uur niets te doen en me volledig op de kinderen te focussen.

Water of koffie?

Ik drink zeker twee à drie koffies in de ochtend en nog enkele in de loop van de dag. Mijn koffie drink ik zwart, maar op zaterdag trakteer ik mezelf op een echte latté van bij de buren. Niets zo goed als een latté gemaakt door de echte kenners van Het Rijk der Zinnen.

Uitgebreid ontbijt of ontbijtje on the go?

Het halfuurtje dat ik voor mijn eigen neem in de ochtend is vooral om me klaar te maken, een koffie te zetten en mijn Instagram te checken. Ontbijten doe ik eigenlijk bijna nooit. Stiekem hoop ik dat er koffiekoeken aanwezig zijn op de bureau of neem ik vlug iets mee in de auto. (lacht) Wat ik eet maakt me niet zoveel uit, zolang ik maar iets binnen heb.

Pyjama of stijlvolle outfit?

Ik draag nooit een pyjama of jogging, ik heb zelf geen jogging in huis. Ik vind het belangrijk om in stijlvolle kledij de dag te starten en trek dit ook door naar de opvoeding van mijn kinderen. De kinderen en ik zijn graag bezig met mode, dus het is vanzelfsprekend voor ons dat we ons graag mooi kleden.

Structuur of chaos?

Chaos, niet normaal! Maar ik zie hier wel mijn eigen structuur in hoor. (lacht) Dat is wie ik ben, en ik vind er mijn weg in.

To do or not to do list?

To do-lijstjes werken voor mij op mijn eigen chaotische manier. Ik heb er overal liggen en vink mijn to do’s niet echt af. Wat ik wel doe is mijn hand volschrijven als ik ze echt niet mag vergeten. Het gebeurt echter vaak dat ik mijn to do’s niet gedaan krijg omdat er weer iets onverwachts tussenkomt dat prioriteit krijgt.

Zekerheid of vrijheid?

Deze vind ik een moeilijke, want ik kies beide. Langs de ene kant kies ik voor vrijheid, want ik doe graag dingen met de attitude van ‘klinkt het niet, dan botst het’. Ik zit er ook niet mee in om iets fout te doen of wat iets gaat kosten. Als je het niet probeert, dan weet je het gewoon niet. Maar langs de andere kant ga ik niet te hard freewheelen en probeer ik wel rekening te houden met draagbaarheid en de functionaliteit van mijn ontwerpen. Wat ik wel doe is een cliffhanger maken voor in de etalage met zotte kleuren die enorm aanspreekt. Soms verschiet ik dan dat die tas plots uitverkocht is, wat duidelijk maakt dat ik toch niet zo braaf hoeft te zijn.

 

Mieke haar tassen kan je online kopen of in haar shop in Mechelen en Westerlo. Volg haar op Instagram om haar nieuwste ontwerpen te ontdekken.

Beeld: Noémie Boone